Akşener: Suriyelilerin dönmesi konusunda Esad'la anlaşın

Akşener: Suriyelilerin dönmesi konusunda Esad'la anlaşın

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriye'deki iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelenleri geri göndereklerini söyledi. AKşener,  "Geri dönme konusunda Esad’la anlaşın. Her ay 200 bin kişinin dönüşünü kararlaştırın. Türkiye’nin gücünü kullanın" dedi.

Son günlerde gündemi meşgul eden Türkçe ezan ve Atatürk'e ilişkin tartışmalara tepki gösteren Akşener, "Vatandaşın ezanla, Atatürk'le işi yok. 3 gün daha koltuklarınızda oturacaksınız diye milleri birbirine düşürmekten vazgeçin" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "Keşke Yunan kazansaydı" sözleriyle eleştirilen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesine bir kez daha tepkisini dile getiren Akşener, "Feslil nasipsizi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı’nın hâlâ o makamda tutulması milletimizi hakarettir" dedi.

Grup toplantısında konuşan Akşener'in açıklamaları şöyle:

“Feslil nasipsizi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı’nın hâlâ o makamda tutulması milletimizi hakarettir. O günlerde Milli Eğitim Bakanlığı da benzer bir skandala imza attı. Sonra 3 kişiyi görevden aldılar. 'Biz yapmadık avukat yaptı dediler' Geldikleri günden beri milliyetçi eğitimcilere savaş açtılar.

"Konya Havacılık ve Uzay Bilimleri Dekanı 'Kadın evde oturup çocuk doğursun çocuk baksın yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim' dedi. Ey hoca Türk kadını kendi çocuğun bakar senin dert etmene gerek yok. O sözleri sildin ama bir özür borçlusun. Senin oyun da eksik kalsın. Bu işler hiç hayra alamet değil. Biz bu filmi defalarca gördük ve bıktık artık. AKP borazanlarının konuştuklarının hiçbiri vatandaşın gündeminde değil.