Akşener'den Yıldırım'a: Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor

Akşener'den Yıldırım'a: Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'nin İstandul adayı olarak gösterdiği Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın, "Seçimler siyasi faliyet dedğildir" sözlerine ilişkin olarak, "Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor" ifadesini kullandı. "Kendi fikri deyip geçelim ama Anayasa'yı yok saymasını geçemeyiz" diyen Akşener, Yıldırım'ın istifa etmemesini de eleştirerek, "Güçlünün haklı sayıldığı yerde adalet de olmaz, devlet de olmaz. Sayın Yıldırım, çok önemli görevler yaptınız, yaşınız başınız yerinde, listeler teslim edildiğinde sizin itibarınzı açısından umut ediyorum ki Meclis Başkanlığından istifa edersiniz" diye konuştu.

Asgari ücret için hükümete teşekkür eden Akşener, verilen zammın vergilerle geri alındığını söyledi. Akşener, "marım seçimden sonra yeni bir '94 krizi' yaşamayız" dedi.

AKP ve MHP'ye seslenen Akşener, "Buradan sesleniyorum; buyrun 'Asgari ücretten vergi alınmasın' teklifi getirin 'Evet' diyelim" diye konuştu.

Trump'a: Yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de bu dünyada yerini bulu

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Suriye'de Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yıkıma uğratırız" sözlerini sert bir dille eleştiren Akşener, "Amerika'nın oyunlarına itibar edilmemelidir" dedi. "Erdoğan'ın 'Dostum' dediği, maşallah muhalefetten kimse dostu değil, hepimiz düşmanız, Trump dostu, 'Dostum' dediği ABD başkanı Trump'ın Türkiye’nin operasyon ihtimaline ilişkin yaptığı açıklama büyük hadsizlik ve terbiyesizliktir" sözlerini sarf etti. Akşener, Trump'a, "Yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de bu dünyada yerini bulur" diye seslendi.