Ali Babacan: Bu seçimde büyük değişiklik olacak

Ali Babacan: Bu seçimde büyük değişiklik olacak

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Çubuk’ta yaptığı esnaf ziyareti sırasında “Bu seçimde büyük bir değişiklik olacak. Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Geçen ay 18 ile gittim. Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir değişim talebi var”  dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Çubuk’ta esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlar ile sohbet etti.

"Ekonomi, seçime kadar düzelmez"

Babacan’ın ziyaret ettiği bir esnaf, ekonomik krizden dert yanarak “Fazlasıyla çalışıyoruz ama çalıştığımızın hiçbir değerini bulamıyoruz. Her gün zam, her gün zam… Bıktık. İsyan edecek o kadar çok şey var ki… Allah kurtarsın bizi. Gelecek adama Allah kolaylık versin. Onu da düşünüyoruz” dedi.

Babacan esnafın bu sözleri üzerine “Seçime kadar böyle. Seçime kadar düzelmez. Seçimler olsun, çabuk toparlar. O işlerle ‘biraz’ uğraştık. Dışarıdan zor gibi görünüyor ama dürüst ve ehil kadroyu kilit noktalara getirdiğin anda memleket ayağa kalkıyor”  açıklamasını yaptı.

“Döviz kuruyla ilgili sarsıntılar iç kaynaklı”

Başka bir esnaf ziyaretinde ekonomiyi, “Dengeler tamamen bozuldu” sözleriyle değerlendiren Babacan, “Bunun bir kısmı pandemi ve sonrasındaki dünyadaki ekonomik şartlar gerçekten karışık gidiyor. Bir kısmı dış kaynaklı. Ama önemli bir kısmı da iç kaynaklı. Döviz kuruyla ilgili bütün bu sarsıntılar tamamen iç kaynaklı. Dünyada döviz kurları bu kadar dalgalı değil. Bir tek Türkiye’de… Toplam enflasyon da savaşan ülkelerde, Rusya’da ve Ukrayna’da, bakıyorsun, yüzde 15-20… Bizdeki kadar yüksek enflasyon ne G20’de ne OECD’de var” diye konuştu.

“Çok güçlü bir değişim talebi var”

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, partisinin çalışmaları için tüm Türkiye’yi gezdiğini söyleyen Babacan “Bu seçimde büyük bir değişiklik olacak. Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Geçen ay 18 ile gittim. Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir değişim talebi var” ifadelerini kullandı.