Alp Selek: Bize, 25 yıldır işkence ediyorlar

Alp Selek: Bize, 25 yıldır işkence ediyorlar

Adalet Nöbeti'nde konuşan Pınar Selek'in avukatı ve babası Alp Selek, "Mahkeme bizi dinlerse lehe karar verir" dedi.

"Bu dava başladığında 60'lı yaşlardaydım, şimdi 92 yaşındayım. Küçük kızım hukuk okudu avukat oldu. Kızımla avukatlık yapıyorum. Şimdi Pınar'la uğraşanlarla aramızda bir kavga geçiyor onlar uzatmak için her şeyi yapıyor. Ben yok olsam bile bu arkamda duran insanlar Pınar'ı savunacaklar..."

Bianet'in haberine göre, kendisi yok olsa bile "sosyolog Pınar Selek'i savunacaklar var" diyen kişi avukat Alp Selek.

Mısır Çarşısı davasında yargılanan ve Haziran 2022'de dördüncü kez hakkındaki beraat kararı bozulan sosyolog Pınar Selek'in davası yarın (31 Mart Cuma) İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

"Pınar'la uğraşıyorlar"

Duruşma öncesinde avukatların düzenlediği "Adalet Nöbeti"nde konuşan babası ve avukatı Alp Selek, şöyle dedi:

"Pınar araştırma yapıyordu. "Niçin Barışamadık" kitabını yazmıştı. Onla ilgili aldılar. "Gözaltında bize bir iki isim ver biz de seni rahat bırakalım" dediler. Pınar isim vermedi. On gün içerde tuttular işkence ettiler. Bir ifade imzalattılar. İfadede "PKK'lilerle görüşen biri olarak" gösterdiler."

"İsim vermediği için atölyede bomba bulundu diye dava açtılar sonra anlaşıldı ki atölye de Pınar'ın değil. Oraya sokak çocukları geliyor oraya bomba koyup çalışma imkanı yok yalan ortaya çıkıyor."

"Pınar'ın bir militanın da adı geçiyor. İki dosya arasında zıt şeyler var savcı mahkemede "bunları birleştirelim" diyor.

"Yargıtay'da saçma sapan bir şey yapıp Pınar'ı suçluyorlar. Yargıtay da başsavcılığın bir yardımcısı var onun hazırladığı iddianameye karşı hazırladığımız yanıt da gitmiyor."

"Yargıtay'da hakimin verdiği rapor var onun saklıyorlar bir yere Yargıtay'daki hakimler karar verirken oradaki iki kişinin kendilerine sundukları rapora göre karar veriyor. Pınar gibi yüzlerce genç var gençler boş yere cezaevinde yattı o da burada olsaydı öyle olacaktı.

"Mesela, "Pınar uzman diyorlar militanın halasının evinde yapmışlar bombayı" diyorlar. Hala geldi, mahkemede konuştu, Pınar'ı tanımadığını söyledi. "Devlet bu davayı 25 yıldır devam ettiriyor ve 25 yıldır bize işkence ediyorlar. Mahkeme ne yapacak bilmiyorum ama bizi dinlemesi lazım bizi dinleyen mahkeme asla bizim alehimize karar vermez."

Ne olmuştu?

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 1998'de Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, sanıklar sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verilen beraat kararlarını Haziran 2022'de bozdu.

Hakkında verilen beraat kararı bozulan Pınar Selek BBC Türkçe'ye yazılı bir açıklama yolladı ve "Bu kararın hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Bu haksızlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğim, edeceğiz" dedi.