Altılı Masa’nın son toplantısında, “milletvekili listeleri” de gündeme geldi: Seçime, üç partiyle girilebilir

Altılı Masa’nın son toplantısında, “milletvekili listeleri” de gündeme geldi: Seçime, üç partiyle girilebilir

Altılı Masa’nın son liderler zirvesinde, “milletvekili aday listeleri”nin de konuşulduğu belirtildi. İki ya da üç partiyle seçime girme olasılığının gündeme geldiği masanın, “CHP, İYİ Parti ve DEVA” ya da, “CHP ve İYİ Parti” listeleriyle seçime gitmesinin beklendiği öne sürüldü. Vekil listesi için ise kamuoyu araştırması yapılacağı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in imzalı haberine göre, her iki seçenekte de Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin göstereceği adayların diğer partilerin listelerinden seçime gireceği kaydediliyor. Söz konusu listelere ilişkin müzakerelerin, “illerdeki kamuoyu yoklamaları sonrası hızlanacağı” belirtilirken, “Altılı Masa'ya, ‘görüşmelerde mesafe alındığı’ gerekçesiyle katılamayan BTP’nin, aday ya da adaylarının İYİ Parti listelerinden seçime gireceği” dillendiriliyor.

Kulislerde, “Gelecek Partisi’nin TBMM’de grup kurmayı arzuladığı, bu nedenle de partili ‘en az 20 ismin listelerin seçilebilecek sıralarında yer alması’ isteminde bulunduğu” belirtiliyor.