AP milletvekili: Belki de Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı vardır

AP milletvekili: Belki de Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı vardır

Gezi Parkı protestoları sırasında attığı Ankara'yı eleştiren Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda Twitter'da paylaştığı mesajda yolsuzluk operasyonlarının ardından gelen bakan istifalarını değerlendirdi.

AP milletvekili Swoboda, tweet'inde, "İstifaların ardından Erdoğan'ın başı dertte. Belki de Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı vardır: daha az otokratik ve diyaloğa daha hazır" yazdı.

 

@ Erdogan after resignations in trouble. Perhaps #Turkey needs a new prime - minister : less autocratic and more ready for dialogue.

— Hannes Swoboda (@Hannes_Swoboda) 25 Aralık 2013

 

Swoboda Türkiye'de ilk önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la ilgili sözlerini eleştirmesiyle gündem olmuştu.

Ardından protestolar döneminde "Erdoğan güvenlik güçlerinin İstanbul'daki vatandaşlara saldırılarını ve provoke edici projesini durdurmalı", "Türkiye: hükümet siyasi projeler ve polis şiddetiyle çatışmalara katkıda bulunmak yerine sosyal barışa katkıda bulunmalı",

 "Erdoğan, göstericileri tehdit etmeye devam ediyor. Fakat daha fazla şiddet şu an Türkiye'nin en son isteyeceği şey. Çevik kuvvet değil, diyalog ##occupygezi" gibi tweet'leriyle günlerce tartışılmıştı.