Arınç: Ahmet Türk'ü kimse duymamazlıktan gelemez

Arınç: Ahmet Türk'ü kimse duymamazlıktan gelemez

Sivil Toplum Geliştirme Platformu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal tesislerinde düzenlediği iftara katılan Arınç, "DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün "Barış olsun ikinci günü Allah benim canımı alsın' isteğini duymazlıktan kimse gelemez" dedi.

İstanbul'da iftara katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör bitince ülke ekonomisinin hızla düzeleceğini savunarak, "Terörle mücadeleye yüz milyarlarca dolar harcadık, artık yeter. Ülkemizin önünde kimse duramayacak. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün 'Barış olsun ikinci günü Allah benim canımı alsın' isteğini duymazlıktan kimse gelemez" dedi.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Sivil Toplum Geliştirme Platformu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal tesislerinde düzenlediği iftara katıldı. Arınç, konuşmasına Libya ziyareti ile ilgili izlenimleri ile başladı. Libya'da Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı yiğitlik konuşuluyor diyen Arınç demokratik açılımla ilgili olarak, "Terörle mücadele için yüz milyarlarca dolar harcadık, artık yeter. Terör bitince terörle mücadele için harcanan paralar ülke ekonomisine girince bu ülke uçacak, ülkemizin önünde kimse duramayacak. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün 'Barış olsun ikinci günü Allah benim canımı alsın' isteğini duymazlıktan kimse gelemez" dedi. Arınç şöyle devam etti:"Önümüzdeki en önemli proje Türkiye'de halkımızın kucaklaşması ve yaraların sarılmasıdır. Terör belasının bir an önce bitmesi ve güneşli günlerin başlaması, kardeşliğin ve huzurun yeniden sağlanmasıdır. Bunu bilinçli, akıllı ve sistemli olarak yapmalıyız. Çok acı çektik, çok yorulduk, çok üzüldük ve sıkıldık. Artık huzur istiyoruz. 25 yıllık terörle mücadele deneyimine sahibiz ve bugüne kadar uygulanan yöntemlerle işin çözülemeyeceği ekonomik ve siyasal tedbirlerin de alınması gerektiğini bu işle ilgilenen herkes söylüyor. Bin yıldır kardeşçe yaşayan insanların son 30 yılda birbirine düşman edilmesinin altında yatan gerçeği herkes biliyor. Bu ülkede artık akan kanlar dursun, silah sesleri istemiyoruz. Türkiyemizde kötü günlerin geride kalması için dua ediyoruz. Bu sorunlar çözüldüğünde uçacağız, önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Daha zenginleşecek, daha da güçleneceğiz. Bizi bir arada tutan güç inancımızdır. Birliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. 'Akan kan dursun' diyenlerle demeyenler de bir noktada buluşacaklar. Her birinin tedbirini alıyoruz. Geleneksel korkularla bu işin önüne çıkmak isteyenlere de insaf diliyoruz."

Soğuk savaş iki ülkeye de zarar vermeye başladıArınç "Ermenistan ile yıllardır süren soğuk savaş artık bitiyor. Bu soğuk savaş her iki ülkeye de artık zarar vermeye başladı. Yapılan protokol ve anlaşmalar Türkiye'nin çıkarlarına uygun olacak. Çok ince bir diplomasi ile bugünlere gelindi" diye konuştu. Arınç'a platform üyeleri adına plaket verilirken, Arınç da başarılı çalışmalarda bulunan dernek üyelerine plaketler verdi.