Arter'den her yaş için sanat dolu bir hafta sonu programı

Arter'den her yaş için sanat dolu bir hafta sonu programı

Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan programıyla herkes için erişilebilir, canlı ve sürdürülebilir bir kültür ve yaşam platformu olmayı hedefleyen Arter’de 2 ve 3 Kasım’da her yaştan izleyici ve katılımcıyı, sanatın farklı boyutlarıyla ilişki kurmaya davet eden bir hafta sonu bekliyor. Arter’de, 2 Kasım’da Portrait and a Dream konseri ve “Bugün Nasılsın?” başlıklı Çocuk Atölyesi; 3 Kasım’da ise “Deneyler & Esinlenmeler” başlıklı Yetişkin Atölyesi gerçekleşecek.

Etkinlik programı  

Arter, sahne sanatları, çağdaş ve elektronik müzik, film, performans sanatı ve dijital sanatlar gibi pek çok disiplinden örnekler sunan Etkinlik Programı kapsamında, alanında öncü müzisyenleri ağırlıyor.

Program kapsamında Mehmet Ali Şimayli’nin pek çok farklı müzik akımından beslenerek kurduğu Portrait and a Dream; 2 Kasım Cumartesi akşamı saat 22:00’de Sevgi Gönül Oditoryumu’nda bir konser verecek. Red Planet adlı üç bölümlü ilk EP’leri ile çok boyutlu bir ses deneyimini Arter’e taşıyacak olan grup, dinamik performansları ile dikkat çekiyor. İsmini, Pollock’un 1953 tarihli yapıtından alan Portrait and a Dream, pek çok farklı müzik akımından esinle kendine has tınılara ulaşmayı hedefliyor. Maceraya açık bir müzik üretimi ortaya koyan grup, cazdan elektronik müziğe, rock müzikten klasik Türk müziğine kadar birçok farklı ilham kaynağını özgün bir üslupla bir araya getiriyor. Mehmet Ali Şimayli’nin, bestelerini diğer müzisyenlerin yorumuna sunduğu projede zaman zaman gruptaki diğer üyelerin bestelerine ve onlara ilham kaynağı olan bazı müzisyenlerin eserlerine de yer veriliyor. Konserin biletleri Arter’den temin edilebilir veya 0212 708 58 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.

Öğrenme programı

Arter’in çağdaş sanatı üretildiği bağlam, ziyaretçilerin gündelik deneyimleri ve hayal gücüyle ilişkilendirerek yorumlamaya açan Öğrenme Programı, 2 ve 3 Kasım’da Çocuk ve Yetişkin Atölyeleri ile devam edecek.

Çocuk Atölyeleri, katılımcıların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçleri deneyimlemeleri amacıyla farklı yaş gruplarına yönelik düzenleniyor. Bu bağlamda atölyepikolo’nun kurucuları Aslı Ersoy ve Elif Üngör tarafından 4-6 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanan “Bugün Nasılsın?” başlıklı atölye çalışması, 2 Kasım Cumartesi günü 11:00’de Atölye’de gerçekleştirilecek. Atölye çalışmasında çocuklar, sergilerdeki otoportrelerden ilham alarak kelimelerle değil, çizgiler ve renklerle duygularını ifade edecekler.

Yetişkin Atölyeleri ise, yaratıcı süreçleri deneyimleyen katılımcıların kendi ifade dilini sanat yoluyla keşfetmesini, biçim ve içerik arasındaki ilişkileri araştırmasını amaçlıyor. Etkinlikler kapsamında Sevinç Çalhanoğlu, 3 Kasım Pazar günü 14:00’te Atölye’de, İnci Furni’nin Bir An İçin Durdu başlıklı kişisel sergisi bağlamında “Deneyler & Esinlenmeler” başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Şiirin gündelik olanla ilişkilenme halinin deneyimleneceği atölye çalışmasında, şairlerin cümleleri ve imgeleri yeni ilhamların kaynağı olacak.