Aslı Gökyokuş: 80 yaşında bir annenin kollarından çekiştirilerek sürüklenmesini hazmedemiyorum

Aslı Gökyokuş: 80 yaşında bir annenin kollarından çekiştirilerek sürüklenmesini hazmedemiyorum

2000 yılında ‘Neresindeyim’ adlı albümüyle müzik hayatına başlayan, sonrasında da ‘Su Gibi’ albümüyle Rock müzikteki yerini sağlamlaştıran Aslı Gökyokuş’tan yeni albüm geldi. Düzenlemelerini Alen Konakoğlu, Selim Öztunç ve Gökhan Büyükkara’nın yaptığı 11’i yeni olmak üzere toplam 16 şarkı bulunan ve Arpej yapım etiketiyle çıkan “Dünya” albümünde Gökyokuş, 5 şarkısını da yeniden yorumladı. Albümünde “Anneler Affetmez Sizi” isimli şarkıya da yer veren Gökyokuş, Cumartesi Anneleri'nin 700. yıl eylemine yapılan müdahaleyi hatırlatarak  “Oğlunu ya da kızını kaybetmiş 80 yaşında bir annenin kollarından çekiştirilerek sürüklenmesini hazmedemiyorum” dedi. Gökyokuş, şarkının müdahale öncesi kaydedildiğini de ifade etti.

BirGün gazetesinden Burak Abatay, Gökyokuş ile yeni albümünü konuştu. Gökyokuş’un açıklamalarından bir kısım şöyle:

Üç Cemre single’ı ve Büyüdük maxi single’ını yayımlamıştınız ancak 14 sene albüm yapmadınız. Geçen zaman içerisinde neler değişti?

Bir kere ülke değişti. Ülke değişince psikolojimiz değişti; o değişince de biz değiştik. Bu sadece benle ilgili değil etrafımda gördüğüm herkeste var. Daha depresif, agresif ve umutsuzuz. Ben de bundan kendimce nasibimi aldım. Müzik yaparken de tabii bu her şekilde albüme tesir etti. Bu albüm asla politik bir albüm değil. Bunun altını çizmek istiyorum. Mesaj verme kaygısında bir müzisyen değilim. Bunu hiçbir zaman sevmedim. Ama tavrını belli eden bir albüm diyebilirim. Böyle bir dönemde böyle bir psikolojideyken bir sürü insan, dünyada ya da ülkede, zor dönemlerden geçerken hiçbir şeye dokunmadan bir albüm yapmayı kendime yakıştıramazdım. Olduğum insana yakıştıramazdım. İster istemez hayatla ilgili, acılarla, mutluluklarla, doğumla, ölümle, savaşla barışla, küresel iklim değişikliğiyle ilgili şeyler bu albümde var.