Avni Aker'de Fırtına 'es'ti

Avni Aker'de Fırtına 'es'ti
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor sahasında Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi.
Trabzonspor, 74. dakikada Henrique’nin attığı tek golle Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 20’ye çıkaran bordo-mavililer, Eskişehirspor’un önüne geçerek 6. sıraya yükseldi. Trabzon’da istediği sonucu alamayan Eskişehirspor ise 19 puanda kaldı. 
Karşılaşmanın ardından orta alanda toplanan bordo-mavili futbolcular, kolbastı oynayarak galibiyetlerini kutladı.
Sezon başında İngiliz Chelsea'den transfer edilen Malouda da kolbastı oynayan sporcular arasında yeraldı.
 

Tribünde kavga

 
Maçın ilk yarısında kale arkası tribünde Trabzonspor taraftarları arasında çıkan kavgada bir taraftar bacağından bıçaklandı.
Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle yatıştırılan olayın ardından kavgaya karıştığı belirlenen on taraftar gözaltına alındı. 
Yaralanan taraftar K.K'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 

Bakan Kılıç da izledi

 
Trabzon'daki karşılaşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iki gündür kentte çeşitli programlara katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.
Pazar günü Akyazı Dolgu Alanı'nda Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor Tesisleri'nin temel atma törenine katılan Bakan Kılıç, maçı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte izledi.
 

'Rakibimiz bizden daha üst sırada olsa da...'

 
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, tüm oyuncularının kazanmak için iyi mücadele ettiğini, ancak takımın neticede üç puanı yakalamasında kaleci Onur Recep Kıvrak'ın önemli katkısı bulunduğunu söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Akçay, oyunun ilk yarısı ve ikinci yarısında farklı bir görüntü çizdiklerini belirterek, "Stratejik açıdan önemli bir maçtı. Rakibimiz, ligde bizden daha üst sıradaydı. Öyle zaman olduki ofansif olarak altı oyuncu ile hücum yapan bir ekip vardı.Ofansif yönden güçlü bir takıma karşı oynadık" dedi.
İlk yarı çok fazla top kaybettiklerini ifade eden Akçay, "Eskişehirspor, bu nedenle üstün gözüktü. İkinci yarıda ikinci ve üçüncü bölgedeki top koruma oranımızı arttırarak maçı dengeledik. Golü bulunca üç puanı kazanan taraf olduk. Rakibimizi kutlamak gerekir. Bize oldukça zorluk çıkardılar. Takım halinde iyi mücadele ettik. Tüm oyuncularımız kazanmak adına iyi mücadele ettiler ancak kalecimiz Onur’un hakkını da teslim etmek gerekir. Kazanılan üç puanda önemli katkısı olan isimdi" diye konuştu. 
Savunma oyuncusu Kadir Keleş ise takım halinde iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bunun karşılığında gol bulup üç puan kazandık. İyi bir ekipten üç puan aldık. Daha iyi mücadele edip birbirimizin arkasını kollayarak daha iyi sonuçlar alacağız" dedi.
Zeki Yavru ise iç sahada yenilmezlik ünvanlarını sürdürmek için sahaya çıktıklarını belirterek, "Galip gelerek mücadelemizin sonucunu aldık" ifadesini kullandı.
 

Eses'te hayal kırıklığı

 
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise oyuncularının mücadelesinden, takım disiplini ve savunmasından son derece memnun olduğunu belirterek, "İlk yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Pozisyonlar ürettik, direkten dönen topumuz vardı. İkinci yarıya da aslında iyi başladık. Oyunun gidişatında bir puana üzüleceğimiz karşılaşmadan, maalesef hiç puan alamadan ayrılıyoruz" dedi.
Karşılaşmayı kazanmak için ikinci yarıda golcü oyuncuları Necati Ateş'i de oyuna aldıklarını ifade eden Sağlam, şunları söyledi:
"Malesef  bu kadar iyi oyun içinde defansın bir zaafiyeti bize pahalıya mal oldu. Sonra oyunu dengelemek istedik, ancak olmadı. Trabzon deplasmanında gol haricinde yapılması gereken herşeyi yaptık. İyi bir takımız ama daha iyi takım olmak için bunu sonuçla birleştirmeliyiz. Golü yapamazsanız bugünkü gibi herşeyi çok iyi yaptığınız gibi kazanamadan, puan alamadan dönersiniz. Oyuncularıma 'biz böyle oynayalım bundan sonraki maçta gol de buluruz, skorda üretiriz. Yeterki bu mücadeleyi sahaya yansıtalım' dedim. Bu oyun karşılığında kazanamadan dönmek bizi üzdü. Gelecek adına dersler çıkarılabilecek karşılaşmaydı. Gelecek hafta Karabükspor maçında güzel oyunu sahaya yansıtıp golle birleştirmeye çalışacağız."
Savunma oyuncusu Akaminko da, maça iyi motive olduklarını belirterek, "Ne yazık ki kazanamadık. İyi savaştık, mücadele ettik ama sonucu getiremedik. Önümüzdeki maçları kazanarak zirveye doğru ilerlemek istiyoruz" dedi.
Kamara da hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirerek, "İyi mücadele sergiledik ama sonuç alamadık. Herkes bu takımdan umutlu. Bu şekilde oynamaya devam edersek çok iyi yerlere varabiliriz" diye konuştu.
 

Maçın özeti

 
4. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Olcan Adın'ın kafa şutunda, yan direğe çarpan top auta çıktı.
7. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına hareketlenen Erkan Zengin'in şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
10. dakikada N'Diaye'nin ceza sahası dışından yerden şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak sol tarafına gelen topu yatarak kontrol etti.
29. dakikada Kamara'nın ceza alanı içinde etkili şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak sol köşesine gelen topu yatarak çelmeyi başardı.
39. dakikada Veysel Sarı'nın kafayla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Adrian'ın yerden şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
42. dakikada Veysel Sarı'nın ara pasında bir anda ceza alanı içinde Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kalan N'Diaye'nin şutunda yan direğe çarpan top auta çıktı.
45.dakikada Veysel Sarı'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak parmaklarının ucuyla topu üsten kornere gönderdi.
İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.
56. dakikada Malouda'nın uzun pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Adrian'ın şutunda,  meşin yuvarlak öne doğru çıkan Boffin'den döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
57. dakikada ceza alanına yakın bir yerden Tello'nun etkili vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sağ üst köşesine doğru gelen topu yatarak kornere çelmeyi başardı.
63. dakikada Kadir Keleş'in ceza sahası dışından şutuda kaleci Boffin yerden gelen topa sahip oldu.
64. dakikada Erman Kılıç'ın ceza alanı hemen dışından şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, iki hamlede topu kontrol etti.
74. dakikada Malouda'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşarak son çizgiye inen Olcan Adın'ın ortasını, Henrique kafayla kaleye gönderdi ama top kaleci Boffin'den döndü. Dönen topu altı pas içerisinde tekrar bulan Henrique, yatarak yaptığı vuruşla filelere gönderdi: 1-0
90+2. dakikada Erman Kılıç'ın ceza alanı dışından sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleye giden topu Onur Recep Kıvrak çelmeyi başardı.
90+3. dakikada bu kez sol taraftan yapılan ortada kaleci Onur Recep Kıvrak'ın uzaklaştırmak istediği top Veysel Sarı'nın önüne düştü. Veysel'in şutu Onur Recep Kıvrak'ın müdahalesine rağmen filelere doğru giderken topu çizgi önünde Bamba uzaklaştırdı. 
90+5. dakikada Erman Kılıç'ın sağdan kullandığı serbest atışta, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın çeldiği top ile Henrique buluştu. Serbest atışta Boffin'in kaleyi terk etmesiyle topu kaleye doğru yerden gönderen Henrique'nin kısa düşen şutunu Malouda rakibine rağmen tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak yan direkten döndü.
Karşılaşma Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.