Avukat Turgut Kazan, YSK'nın 2014 yılındaki kararını hatırlattı: Tekrar sayım, güvensizliği arttırır

Avukat Turgut Kazan, YSK'nın 2014 yılındaki kararını hatırlattı: Tekrar sayım, güvensizliği arttırır

Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, AKP'nin İstanbul'da oyların yeniden sayılması için yaptığı başvuru ile ilgili olarak YSK'nın, 2014 yılındaki "Sandık kurullarında siyasi parti üyelerinin görev yapması, tutanaklarda imzalarının bulunması ve sayımın müşahitlerle yurttaşların huzurunda yapılması geçerlilik durumunun sandık başında denetlendiğini gösterir" kararını hatırlatarak "Tekrar sayım, güvensizliği arttırır. Ve YSK kesinlikle AA olur. 1950'den bugüne edindiğimiz kazanım korunmalıdır. Başvuru reddedilerek İstanbul sonucu açıklanmalıdır" dedi.

Avukat Turgut Kazan, AKP'nin İstanbul'da oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvurmasının adından sosyal medya hesabı Twitter'da açıklamalarda bulundu. 

Kazan, 2014 yılında CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'ın yaptığı itirazın ardından YSK'nın verdiği  "Sandık kurullarında siyasi parti üyelerinin görev yapması, tutanaklarda imzalarının bulunması ve sayımın müşahitlerle yurttaşların huzurunda yapılması geçerlilik durumunun sandık başında denetlendiğini gösterir" kararını hatırlattı. 

"298 sayılı yasanın 112. maddesinde delilsiz ve gerekçe gösterilmeyen itirazların incelenmeyeceği öngörülmüştür" diyen Kazan, delilsiz, gerekçesiz itirazların incelenmesinin uzun süreye yayılacağından kurullara güvensizlik oluşturacağını ifade etti. 

Her tutanakta partilerin temsilcisinin imzası bulunduğunu hatırlatan Kazan, "Ama, sandık darbesi, şaibeli seçim,  FETÖ operasyonu baskılarıyla delilsiz itirazların kabulü sağlandı.

Bazı ilçelerde tüm oylar, çoğunda geçersiz oylar sayıldı. Bakıldı ki, sonuç değişmiyor, tüm oyların sayımı için YSK'ya başvurulacağı açıklandı" dedi. 

Delil yoksa inceleme yapılamayacağını ifade eden Kazan, şöyle devam etti:

"Aksi halde seçimlerin kesinleşmesi uzun süreye yayılır. Kurullara ve seçime güvensizlik oluşur. Geçersiz oylar sayılmış, durum anlaşılmıştır.

Tekrar sayım, güvensizliği arttırır. Ve YSK kesinlikle AA olur. 1950'den bugüne edindiğimiz kazanım korunmalıdır. Başvuru reddedilerek İstanbul sonucu açıklanmalıdır."