Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrağı açılması yasaklandı

Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrağı açılması yasaklandı

T24 Dış Haberler

Tenis Avustralya, Ukrayna Büyükelçisi'nin çağrısının ardından Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Rusya ve Belarus bayrağı açılmasını yasakladı.

Turnuvanın ilk turunda  Ukraynalı Kateryna Baindl ve Rus Kamilla Rakhimova karşı karşıya gelmişti. Karşılaşmada bazı taraftarlar Rusya bayrağı açmıştı. Rus Daniil Medvedev'in ABD'li Marcos Giron karşısına çıktığı maçta da Rusya bayrağı açıldı.

İddiaya göre, Ukraynalı taraftarlar, bayrak açıldıktan sonra tribünlere polis ve güvenlik görevlileri çağırdı. 

Tenis Avustralya'dan salı günü yapılan açıklamada, "Avustralya Açık alanlarında Rusya ve Belarus bayrakları yasaklanmıştır" denildi. 

Açıklamada, "İlk politikamız seyircilerin sorun çıkarmadığı sürece bu bayrakları getirmeleri yönündeydi. Ancak dün bayrağın kort kenarına koyulduğu bir olay yaşandı" ifadesine yer verildi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana birçok turnuvada olduğu gibi Avustralya Açık'ta da Rus ve Belaruslu sporcular, kendi bayraklarıyla mücadele edemiyor.

Ukrayna'nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Vasil Miroşiçenko, turnuvada taraftarların bayrak açmasını kınayarak, Tenis Avustralya'ya, "tarafsız bayrak" uygulaması çağrısı yapmıştı.