Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 38. kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu. 564 karikatüristin, toplam 1.531 eserle katıldığı yarışmada birincilik ödülü, Türkiye’den Engin Selçuk’un çalışmasına verildi. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulundu. ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülü Fethi Gürcan Mermertaş’a verildi.

 38’inci düzelenlen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 2022 yılında 63 ülkeden 564 karikatürist bin 531 eseriyle katıldı. 

 Antonio Antunes’in (Portekiz) başkanlığında, Ercan Akyol (Türkiye), Fawzy Morsy (Mısır), Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Türkiye), Liza Donnelly (ABD), Marlene Pohle (Arjantin), Piyale Madra (Türkiye), Pol Leurs (Lüksemburg) ve Tan Oral (Türkiye) gibi dünya çapında ün kazanmış karikatür ustaları ve sanatçılardan oluşan uluslararası jüri, ön elemeyi geçen 30 ülkeden 76 karikatüristin 93 eserini değerlendirdi. 

 Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmada, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulunurken, ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülü Fethi Gürcan Mermertaş’a verildi.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik ödülüyle değerlendirilirken, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulundu.  

3 sanatçıya Başarı Ödülü 

Seçici Kurul ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’ı Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler: 

Birincilik Ödülü - Engin SELÇUK - Türkiye
İkincilik Ödülü: Mahmood Nazari  - İran
Üçüncülük Ödülü: Marco De Angelis- İtalya
Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar Özel Ödülü - Fethi Gürcan Memertaş - Türkiye

 

Başarı Ödülü - Halit Kurtulmuş Aytoslu - Türkiye
Başarı Ödülü - Nikola LISTES - Hırvatistan

 

Başarı Ödülü - Şevket Yalaz - Türkiye