AYGM'den "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu" açıklaması: Bakanlık bütçesiyle yapıldı

AYGM'den "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu" açıklaması: Bakanlık bütçesiyle yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu yatırımının Bakanlığın bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

AYGM'nin Twitter hesabından "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu"na yönelik paylaşımda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle bugün hizmete alınan söz konusu metronun 4,4 milyar liraya mal olduğunun belirtildiği paylaşımda, "Yatırım; Bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun!" ifadesine yer verildi.

Ne olmuştu? 

Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin aldığı belediyelere isim vermeden göndermede bulunarak, "Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemlere ne yapmak istiyor? Sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Ama bunlara en güzel dersi inşallah Haziran'da vermeye var mıyız?" demişti. 

TIKLAYIN | Metro açılışında konuşan Erdoğan: İstanbul'u sahipsiz bırakmıyoruz

İmamoğlu'ndan yanıt gelmişti: 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor" sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır. Tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır" dedi. 

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır