Ayvalık'taki tekne kazasında kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Ayvalık'taki tekne kazasında kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 6 gün önce, yasa dışı deniz patlıcanı avcılığı için açılan ve fırtınada batan teknedeki 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kazadan sağ kurtulan 5 kişiden Mert Boysener'in ifadesi doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, teknenin sahibi 28 yaşındaki Volkan Çanakçı ve 27 yaşındaki Kerem İncedayı'nın cesetlerine ulaşılırken; Mustafa Fırat Göral ile Hayri Kar'ı arama çalışmalarına bugün de devam edildi. 

Ayvalık ve Dikili Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ait 2 hücumbot ile 1 helikopter denizde arama yaparken; Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları da çalışmalarını sürdürdü. Sosyal medyada ise dalgıçların 5 gündür aralıksız dalış yaptığı belirtilerek, en az 2 yıldız dalış brövesine sahip gönüllülere çağrı yapıldı.

Kuzenim Ayvalık’da alabora olan teknedeki balıkçılardan biri. Bu gönderiyi paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmamıza yardımcı olabilir misiniz? pic.twitter.com/h9JC5jMajJ

— Altug Tatli (@altugtatli) May 31, 2018

Aileler tepkili

Öte yandan, BirGün gazetesinden Burak Abatay’a konuşan aileler arama çalışmaları için ilçede kriz masası oluşturulmadığını söyledi. Arama çalışmalarının Sahil Güvenlik ekipleri ve Jandarma tarafından yapıldığını kaydeden aileler, Ayvalık Kaymakamlığı'nın ise yaşananlara karşı duyarsız olduğunu savunuyor.

Dikili, Bademli ve açıklardaki adalarda kendi imkanlarıyla aramaları gerçekleştiren aileler, jandarma ve sahil güvenliğin de özel bir çaba göstermediği görüşünü dile getiriyor. Büyük bir çaresizlik içinde olduğunu vurgulayan iki aile, Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Sualtı Dalgıç Timi ve Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı'na bağlı JAK Sualtı timlerinin gonderilmesi için Ayvalık Kaymakamlığı'na çağrıda bulundu.

Tüm bunlar yaşanırken; hayatını kaybeden İncedayı ve Çanakçı ile arama çalışmaları süren Göral ve Kar'ın fotoğrafları, hareketli reklam panosu ve bilboardlarda, 'Yastayız. Başın sağ olsun Cunda ve Ayvalık' yazısıyla birlikte gösterilmeye başlandı.

"Hepimiz sağdık"

İzmir'de Ege Deniz Bölge Komutanlığı’ndan gelen dalgıçlar, Altınova iskelesi açıklarında 28 metre derinlikte yeri tespit edilen batık tekneye dalış yapmış ve içinde ve çevresinde yapılan aramada da kayıpları bulamamıştı. Bulunan teknenin 90 derecelik bir acı ile denizin dibinde dik bir şekilde durduğu su altı çekimlerine yansımıştı. Batan tekneden yüzerek kurtulan Mert Boysener ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine verdiği ifadesinde "Beş kişi denize düştük, hepimiz sağdık. Benim yüzmem iyi olduğu için diğer arkadaşlar, 'Sen git bize de yardım getir' dediler. Ben de sahile doğru yüzmeye başladım. Dikili bölgesinde konuşlu olan bir bot, beni kıyıya yüzerken kurtardı" dedi.

Kayıp aileleri arama çalışmalarına yardımcı olmaları için gönüllülere şu irtibat numaralarını bıraktı: 0507 00 923 00 - 0532 357 89 46