Babacan'dan adaylık açıklaması: Niyetimiz 13 Şubat ama biraz uzarsa da sorun olmaz

Babacan'dan adaylık açıklaması: Niyetimiz 13 Şubat ama biraz uzarsa da sorun olmaz

T24 Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'nın belirleyeceği adayın açıklanacağı tarihe ilişkin olarak, "niyetlerinin" 13 Şubat olduğunu söylerken, "Niyet o ama hedef değil. 13'e kadar biterse iyi olur diyoruz ama 1 hafta 10 gün uzaması sorun olmaz" dedi. Babacan, adayın açıklanmasının geciktiğine yönelik eleştireler için de, "Hiç de değil. Politikalar Metni ortaya çıkmadan aday belirleseydik büyük hata etmiş olurduk" diye konuştu.

Halk TV'de Yeni Bir Sabah programına konuk olan Babacan, Ortak Mutabakat Metni'ne ortak aday belirlenince eklemeler olabileceğini belirtti. Babacan; İsmail Küçükkaya'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat'ı işaret ettiğini hatırlatarak, "adayı ne zaman belirleyeceksiniz" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Yakındır, birkaç haftaya biter. Niyet o ama hedef değil. 13'e kadar biterse iyi olur diyoruz ama 1 hafta 10 gün uzaması sorun olmaz. 30 Mart'a kadar süre var normalde. Biz yapılacak her şeyi bitirdik artık. Ortak Politika Metni'nin bitmesi lazım diyorduk, bir yıldır bunu söylüyorum. Bu olmazsa olmaz çünkü ortak aday olacak, her şeyi soracaklar, neye göre cevap verecek diyordum. Ortak adayımıza sorduklarında rehber burada."

"Politikalar Metni ortaya çıkmadan adayı belirleseydik büyük hata etmiş olurduk"

Babacan, adayın açıklanmasının geciktiğine yönelik gelen eleştiriler için de şunları söyledi:

"Hiç de değil. Politikalar Metni ortaya çıkmadan adayı belirleseydik büyük hata etmiş olurduk. Ortak adaya ilk günden itibaren soracakları ekonomide, hukukta, adalette ne yapacaksın diye soracaklardı. Ne diyecekti ortak adayımız? Erdoğan'ın yaptığı gibi kafasına göre mi konuşacaktı? Dönüp altı partiye sorayım mı diyecekti? İlk defa ortak aday modeliyle seçime gidiyoruz. Ortak Politika Metni olmadan ortak aday açıklanması mümkün değil. Biz zaten böyle bir şeyin içinde olmayız dedik başta."