Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçime kendi logosu ve adayları ile girme kararı sonrası, bugün Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Destici, 'ortak liste' tartışmalarına ilişkin olarak, "Bununla ilgili şu anda somutlaşmış bir sonuç var mı derseniz, yok. Ama bu çalışmalar olmadığı anlamına gelmiyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Merkezi'ne gelişinde Destici tarafından karşılandı.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Merkezi'ne gelişinde, Destici tarafından karşılandı.
Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.
Erdoğan, dün de Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan'ı ziyaret etmişti.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Destici, şunları söyledi:
“Seçimler arifesinde, bu seçim sürecinde Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerimizi ziyaret ediyor. Dün, Yeniden Refah Partisi’ndeydi. Bugün de Büyük Birlik Partimizi, bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine ve heyetine bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Güzel, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Pek çok başlıklarda istişarelerde bulunduk. Tabii ki öncelikli konumuz, deprem bölgesiydi. Deprem bölgesinde yapılan çalışmaları, faaliyetleri konuştuk. Biz kendi faaliyetlerimizi, BBP’nin, Alperen Ocaklarımızın sahada yaptığı çalışmaları ve sahada gördüklerimizi kendisiyle paylaştık. Kendisi de kendi düşüncelerini ve izlenimlerini bizimle paylaştı. Zaten biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Bahçeli’yle birlikte ortak ziyaretlerimiz de oldu. Bundan sonra da bizim bölgeye ziyaretlerimiz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte de bölgeye ziyaretlerimiz devam edecek. Bölgede, deprem mağduriyeti yaşayan kardeşlerimizin çadır, konteyner, barınma ile ilgili ihtiyaçları tamamına yakın bir şekilde karşılanmış durumda. Gıda, yiyecek, sağlık bütün bunlarla ilgili de bir eksiklik yok. Devletimiz, hükümetimiz, bakanlarımız, bütün kurumlarımız orada çalışmalarını devam ettiriyor. Ama biz yine ufak tefek bize gelen talepleri de kendileriyle paylaştık.
İkinci gündem maddemiz, biliyorsunuz seçime gidilirken toplumdaki pek çok kesimimizin talepleri var. Bunların pek çoğu çözüldü. Biz de BBP olarak milletin sesiyiz. EYT’lilerin sesi olduk. EYT’liler emeklilik hakkına kavuştu. 3600 ek gösterge bekleyen arkadaşlarımızın sesi olduk. Onlar kavuştu. Taşeronların, sözleşmelilerin sesi olduk, onlar kadroya kavuştu. Şimdi de yine toplumumuzda, seçim öncesi olduğu için TBMM 1-2 hafta sonra çalışmalarını tamamlayacak ve kapanacak. Şu anda yine mağduriyet yaşadığını dile getiren kesimlerimizden gelen talepler var. Staj-çıraklık mağdurları, KİT’lerde çalışan taşeronlar, 3600 ek gösterge bekleyen birinci derecedeki kamu şeflerimiz, ücretli öğretmenler, kuran kursu öğreticileri, tarım danışmanlarımız olsun yani bütün bu kesimlerin bize ulaşan taleplerini de sayın Cumhurbaşkanımızla bu vesileyle paylaşma ve bunları dile getirme imkanını da tekrar değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bunun bir sınırı var mı? Esasen bunun bir sınırı yok. Ama ne kadar, haklı taleplerden bahsediyorum, bunlar karşılanabilirse, BBP olarak buna katkı sağlayabilirsek bundan büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum.
Üçüncü gündem maddemiz; tabii ki seçim. Seçimlerle ilgili de tabii ki değerlendirmelerimizi yaptık. Bizdeki saha çalışmalarını da kendisiyle kısmen paylaştık. Kim ne derse desin, bize sahadan gelen çalışmalar şunu gösteriyor ki Cumhur İttifakımız seçimlerin hem Cumhurbaşkanlığı ayağını birinci turda kazanacak hem de inşallah milletvekili ayağında da Meclis’te çoğunluğunu muhafaza edecektir.”
Destici, seçime kendi logo ve aday listeleriyle girmelerine ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:
“Bu seçim sistemi, bu D’hondt sistemi elbette ki birleşenlere, ortak liste daha doğrusu tek listede seçime katılabilenlere büyük avantaj sağlıyor. Bu bir gerçek. Hiç yadsınamaz bir gerçek. Yani öyle bir gerçek ki burada diyelim ki biz 4 parti tek listede seçime girdik. O zaman şu anda Cumhur İttifakı’nın yüzde 49-50 civarında oyu var. 4 siyasi partinin oyu, bize gelmiş olan son ankette de yüzde 49-50 civarında oyumuz var. Elbette ki partiler ayrı ayrı girdiğinde burada bir kayıp yaşanacaktır. Dördü birden girdiğinde bu yüzde 49-50’lik oyla Meclis’te yüzde 60 çoğunluk elde edilebilir. Bu güçlü bir ihtimaldir yani Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 360’ın üzerine çıkabilir.
Ama şu andaki karara ya da çalışma nedir diye sorarsanız; şu anda 4 siyasi partimiz de kendi listelerini hazırlıyorlar ya da hazırladılar. Son durum bu. Biz BBP olarak 81 ilde, kendi adaylarımızla girecek şekilde seçime hazırız. Bütün hazırlığımızı bunun üzerine yaptık. Teşkilatlarımız hazır. Ama şu gerçeği şuraya bırakıyorum. Ortak listeyle girildiğinde elbette buna büyük bir imkan sağlayacaktır. Bununla ilgili şu anda somutlaşmış bir sonuç var mı derseniz, yok. Ama bu çalışmalar olmadığı anlamına gelmiyor. Elbette ki içerde simülasyon çalışmaları yapılıyor. Her partinin kendi seçim departmanları buna yönelik çalışmalar yürütüyor. Biz BBP olarak diğer partilerin görüşlerine saygılıyız.”
TIKLAYIN - Bahçeli duyurdu: MHP seçime kendi logosu ve adaylarıyla girecek