Bahçeli: Siyasal uzlaşma sürecine girdiğimiz şu günlerde yaşananlar tesadüfi görülmemelidir

Bahçeli: Siyasal uzlaşma sürecine girdiğimiz şu günlerde yaşananlar tesadüfi görülmemelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Beşiktaş ve Maçka'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak, "Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir" dedi.

DHA'da yer alan habere göre Bahçeli, yazılı açıklama yaparak saldırıya ilişkin görüşlerini paylaştı. "İnsan kanından beslenen, en küçük acıma duygusuna, vicdan kırıntısına sahip olmayan şerefsiz terör cellatları dün gece İstanbulu kana bulanmıştır" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevlid Kandili'ni idrak ettiğimiz bugün de milletimiz infial içindedir. Hainler bir kez daha sahneye çıkmışlar ve Türkiye'yi yasa boğmuşlardır. İstanbul Beşiktaş Vadafone Arena yakınında ve Maçka Parkı'nda düzenlenen terör saldırılarında canlarımız gitmiş, evlatlarımız şehit edilmiş, milli yürekler kasıp kavrulmuştur. Beşiktaş-Bursaspor futbol müsabakasının hemen akabinde, Çevik Kuvvet polislerimizin toplanma yerinde bomba yüklü araç patlatılmış, çok kısa süre sonra da Maçka Parkı'nda canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmiştir. Türkiye'yi teslim alarak yıkmak, yok etmek isteyen katiller ve destekçileri hunhar ve hayâsız eylemlerine bir yenisini daha eklemişlerdir. Sonuç itibariyle 27'si polisimiz olmak üzere 29 kardeşimiz şehit düşmüş, 166 kardeşimiz de yaralanmıştır."