Bahçeli'den CHP'ye: YSK'yı tanımıyorsan seçime de katılma

Bahçeli'den CHP'ye: YSK'yı tanımıyorsan seçime de katılma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "YSK hukuka uygun hiçbir karar almıyor. Alamaz da. Çünkü YSK’nin iradesi yok, irade sarayda. YSK’ye güvenmiyoruz" sözlerine tepki gösterdi. "YSK'yı tanımıyorsa seçime de katılmasınlar" diyen Bahçeli, "Ha katılacaklarsa iddialarını kanıtlasın. Ya suç duyurusunda bulunsun, ya da YSK harekete geçsin" sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın AKP'nin İstanbul adayı olarak gösterilmesinin ardından istifa etmemesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söylemiş; konuyla ilgili YSK'ya başvurmayacaklarını çünkü güven duymadıklarını belirterek, "YSK’ye güvenmiyoruz ki, nesine başvuracağız. Hukuku, evrensel hukuku tanımayan bir kuruma ne diyeceksiniz?" demişti.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: YSK, yandaş seçim kurulu oldu

Bahçeli, istifa tartışmalarının sonlandırılması gerektiğini belirterek, "Yıldırım'ın istifa etmesine gerek yoktur" dedi. Bahçeli, TBMM'nin İçtüzüğünün 14'üncü maddesine dikkati çekerek, "Buna göre, Sayın Yıldırım Ankara dışında olduğu dönemde yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her suçlama kesilecektir" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Suriye'de Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yıkıma uğratırız" sözlerini de sert bir dille eleştiren Bahçeli, "ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiştir. Mesajı tam anlamıyla düşmanlık ötesidir. Türkiye'nin tehditlere aldırmayacağını ya unutmuş ya da hafızasının oyununa gelmiştir. Paylaştığı mesaj tam anlamıyla düşmanlık ötesidir" diye konuştu.