Bakan Koca: Sel felaketinden Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilendi; 5 kişi kayıp

Bakan Koca: Sel felaketinden Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilendi; 5 kişi kayıp

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgeleri Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketine ilişkin son durumu paylaştı ve, "Bir kez daha büyük üzüntü içindeyiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği şehirlerden olan Şanlıurfa ve Adıyaman'ı bu kez de sel vurdu. Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'a 2 kişi hayatını kaybederken, kayıpların olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.  Bakan Koca, sosyal medya hesabından, sel felaketinden etkilenenlerin son durumuna dair paylaşım yaptı.

Fahrettin Koca'nın paylaşımı şöyle:

"Yoğun yağış sebebiyle meydana gelen SEL OLAYLARINDA Şanlıurfa merkezde 12, Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha büyük üzüntü içindeyiz. Olaydan, Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları iyidir. Adıyaman’da 2, Şanlıurfa’da 3 kişinin kayıp olduğu öğrenilmiştir. Olay yerine Şanlıurfa’da 93 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’da 5 Ambulans ve 3 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Gereken sağlık hizmetleri muntazam şekilde verilmektedir. Şanlıurfa’da meydana gelen selde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin -1. katı olaydan etkilenmiş, tedavisi bu katta yapılan hastaların nakli görevlendirilen ambulanslar ile sağlanmıştır. Bilhassa, depremin sonuçlarına karşı büyük mücadele verdiğimiz bugünlerde, Allah benzer olaylardan korusun."

TIKLAYIN I Deprem bölgesi Şanlıurfa ve Adıyaman'ı bu kez sel vurdu: 14 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN I Depremin vurduğu Adıyaman’da bu kez sel felaketi:  Konteynerde suya kapıldı, bir kişi öldü, 4 kişi kayıp!