Bakan Nebati'den deprem açıklaması: Kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız

Bakan Nebati'den deprem açıklaması: Kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, "Kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız" dedi.

Nebati, Şanlıurfa'da deprem bölgesinde incelemeler yaptı. Nebati, Şanlıurfa'da 19 binanın yıkıldığını, 4 bin 727 binada ise hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi. Bakanlık olarak depremden etkilenen vatandaşların yaşadığı sorunları hafifletmeye çalıştıklarını belirten Nebati, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında iletişim halinde olup kurumların nakit ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Devlet malzeme ofisimiz vasıtasıyla ilaç, serum, aşı ve medikal ürünler, iş makinelerini bölgeye en kısa sürede ulaştırıyoruz. Bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız yardım faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedirler."

"Kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız"

Ödeme güçlüğü çeken vatandaşların talepleri halinde bankalar nezdindeki borçlarının ertelenmesine yönelik kararlar alındığını hatırlatan Nebati, "Verilmesi gereken vergi beyannamelerin verilme sürelerini 15 Ağustos 2023 tarihine kadar, vergilerin ödenme sürelerini de 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatmış olduk. Kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız" diye konuştu.