Bakan Soylu: Erdoğan’ın Türkiye’sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir

Bakan Soylu: Erdoğan’ın Türkiye’sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir. Vatandaşa hizmette sonuna kadar emrinize amade. Birlikte daha güçlü olacağız. 20 yıldır bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye yanlış istikamet göstermedi. 20 yıldır hiçbir sıkıntının altına sinmedi, korkmadı, ürkmedi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile birlikte Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Bakan Soylu partililere hitaben yaptığı konuşmada, birçok konuda sınav verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yokluk ile varlığın, zenginlik ile yoksulluğun, makam ile hiçliğin, tevazu ile kibrin sınavındayız"

"Bugün batıda ne varsa Doğu, Güneydoğu’da hemen hemen hepsi var. Biz bir sınavdayız. Neyin sınavındayız? Yokluk ile varlığın sınavındayız, zenginlik ile yoksulluğun sınavındayız, makam ile hiçliğin sınavındayız, tevazu ile kibrin sınavındayız. Bizim bir sorumluluğumuz daha var; İyilikleri anlatacağız, kötülüklerden sakındıracağız. Bize ne yetmez? Sadece Diyarbakır’ın huzur yetmez. Çünkü Diyarbakır sadece Diyarbakır değildir. Diyarbakır Erbil, Bağdat, Halep, Şam ile Ortadoğu ile Türkiye’nin her tarafı ile ilişki kurmuş kadim bir şehir.

Bizim liderimiz bir devrim lideridir. Devrimleri gerçekleştirmiştir. Kimsenin yapılamaz dediklerini yapmıştır. Kimsenin gerçekleştiremediklerini gerçekleştirmiştir. Onun için bugün Allah’a şükürler olsun. Terörün arkasında kim var? Terörün arkasında Amerika var. Bu kadar net söylüyorum. Bunu burada söylemiyorum. Her yerde söylüyorum. Son 2-3 yılda 2 milyar dolar PYD’ye yardım yaptı. Peki PYD kim? Alman istihbarat raporunda PKK’nın Suriye şubesi konumunda. Yani bir terör örgütüdür. Bütün bunlara karşı yıllarca diz çökertilen Türkiye bütün bunlara karşı dimdik ayakta. Buna hep beraber devam edelim. Diyarbakır’a her geldiğinde hem Diyarbakır’a hem tüm Türkiye’ye büyük mesajlar veren Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır’a her geldiğinde eserler ve hizmetler ile gelen Sayın Cumhurbaşkanımız yine Diyarbakır’da bizlerle beraber buluşacak." 

"Tayyip Erdoğan'a itimat edin"

Bakan Soylu, Türkiye’nin huzur veren bir ülke olduğunu belirterek, "Sadece Diyarbakır'a değil etrafımızdaki coğrafyaya da huzur ve moral veren bir ülkeyiz. Hani terör örgütleri gelip esnaflardan haraç alıyorlardı. O günler hepsi bitti. Şimdi daha güzel günlerde yaşıyoruz. Bakın kültür yolu festivali yapılıyor. 10 binlerce insan o festival alanında. Millet huzuru özlemiş. Oh be, onun için Tayyip Erdoğan'a itimat edin. Tayyip Erdoğan'ın milletinin ve Allah'ın önünde eğilmekten başka, ondan güç istemekten başka herhangi bir gücü yok. Tayyip Erdoğan ve bu millet, onlara bir daha bu Müslümanlarla uğraşma fırsatı vermeyecek. Bu ülke için bu millet için çektiklerimizi yeni nesil çekmesin diye onlara bir fırsat vermeyelim. Dinimizle, Kürt’lüğünüzle gurur duyun. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyun. İnşallah Türkiye olarak, hedeflerimize varacağız" dedi.

"Tayyip Erdoğan Türkiye'yi buradan bir fırsatla çıkaracak"

Dün akşam Hollanda’ya gittiğini hatırlatan Bakan Soylu, "Orada da bir Türk kardeşimiz Bakan. Ben onu ziyarete gittim. Adalet ve Güvenlik Bakanı orada herkesin huzurunda bana şunu söyledi; ‘faturalar 5 ay önce 200 Euro’yken şimdi bin Euro oldu. Bütün dünya sıkıntı yaşıyor ama dünyayı ilk kez böyle yakaladık ve güçlü bir liderle yakaladık. Onlar patinaj yapacaklar Tayyip Erdoğan Türkiye'yi buradan bir fırsatla çıkaracak. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var; O da terördür. Terörünün dışında herkes istediğini söyleyebilir. Herkes istediğini ortaya koysun. Diyarbakır daha yeni başladı. Tarihsel olarak bütün zenginliklerini hem geleceğimize hem de coğrafyamıza nakş edecek. Bunu hep beraber nakş edeceğiz. Geçen gün burada icazet törenine katıldım. Eskiden öyle bir fotoğraf verilseydi kıyamet kopardı. İnadına vereceğiz. Vermeye de devam edeceğiz. 26 tane Hakkarili çocuğumuz bugün tıp fakültesini kazandı. Oh demeyeyim de ne diyeyim ben. Altyapımız kuvvetli olduğu için 1 yılda 150 milyardan 250 milyar dolara ihracatımız çıktı. Sırtlarını Amerika’ya dayamışlar korkuları yok. Oh, Çin’de üretimi yapıyor. Rusya’dan da enerjiyi alıyorlar. Sonra ‘biz büyük devletiz’ diyorlar. Ne olacak bu kış kim donacak. Biz bugün Afganistan’a iyilik treni gönderiyoruz. Pakistan’da sel oldu. Daha 4-5 ayda ancak çekilir diyorlar. Gemi gönderiyoruz. Uçak ve tren köprüsü kurduk” diye konuştu.

"Ne yaparlarsa yapsınlar biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz"

Biraz daha gayret gösterilmesini isteyen Soylu, şöyle devam etti:"Biz insanız elbette ki eksiğimiz vardır. Dünya büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Dün akşam Hollanda’daydım. Gece saat 2’de geldim sabah 9’da ise Ankara’daydım oradaki Bakan arkadaşım bir Türk kızı olan Adalet Güvenlik Bakanı diyor ki; ‘doğal gaz faturaları 200 dolardı 6 ay önce şimdi bin dolar.’ Bütün dünyada büyük bir sıkıntı var. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum; Bu sıkıntılardan Avrupa patinaj yapacak ve Türkiye çıkacak ve bunu bir fırsata dönüştürecek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz gideceğiz. Onlar peşimizden gelecekler. 300 yıllık makası kapatıyoruz. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Afganistan’a yaptıklarından dolayı Allah onlara ne rezillik verdi kaçarken. O uçaktaki rezilliği gördünüz değil mi? Cenabı Allah’ın tokadı böyledir. Afganistan’da 17 bin hektar uyuşturucuydu 300 bin hektara çıkardılar. Bütün dünyayı oradan eroin bağımlısı yapmak istediler. Bizim ülkemiz üzerinde bu oyunları oynadılar. Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz var; ‘Ne yaparlarsa yapsınlar biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.’"  

"Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir"

Bakan Soylu, cumartesi günü büyük açılışlar olacağını belirterek, "Biz sizin emrinize amadeyiz ve 20 yıldır bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye yanlış istikamet göstermedi. 20 yıldır hiçbir sıkıntının altına sinmedi, korkmadı, ürkmedi ve sadece milletin, Allah’ın önünde eğilirim dedi. Allah’a şükürler olsun, bu bahar dediğimiz günler hepimizle buluştu. Biz daha iyisini yapmalıyız. Bugün Diyarbakır’daki Hakkari’deki huzuru Allah bize nasip edecek, Suriye’de Şam’a, Irak’ta Bağdat’a, etrafımızdaki bütün coğrafyaya da vereceğiz. Amerika ve Avrupa’nın onları getirdiği bu halden onları kardeşleri olarak çekip çıkaracağız. 2 yıldır Türkiye’de 56 bin afet konutu yapıldı. Şu ana kadar 40 bini teslim edildi. Dünyada böyle bir şey yok. Tayyip Erdoğan’ın hiçbir afet yönetiminde nerede bu devlet denilmedi. Allah devletten milletten razı olsun denildi. 500 bin sosyal konuttan buraya da konut yapılacak. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir. Vatandaşa hizmette sonuna kadar emrinize amadeyiz. Birlikte daha güçlü olacağız. Türkiye artık el açan bir Türkiye değil" ifadesini kullandı. (DHA)