Başbakan: Bugün cumhuriyet neslinin kullandığı bütün eserlerin altında o ulu hakan Abdülhamid'in imzası var

Başbakan: Bugün cumhuriyet neslinin kullandığı bütün eserlerin altında o ulu hakan Abdülhamid'in imzası var

Başbakan Binali Yıldırım, Osmanlı İmparatorluğu'nun son padişahı olan 2. Abdülhamid hakkında "Bugün üniversiteler, hastaneler, kışlalar, aklınıza ne geliyorsa bugün cumhuriyet neslinin kullandığı bütün eserlerin altında o ulu hakan Abdülhamid'in imzası var" dedi. 

Yıldırım, AKP Gençlik Kolları tarafından düzenelenen Abdulhamit Han'ı Anma Töreninde konuştu. "Batı dünyasında yenilikçi hareketler başlamış, teknolojik ürün icatları başlamış, Abdülhamit bundan geri kalmayalım diye gençleri seçerek bu ülkelere gidip ilim öğrenmeleri, teknolojiyi anlamaları ve ondan sonra Osmanlı topraklarında uygulamaları için çok önemli fırsat sağlamıştır" diyen Yıldırım, "Bu gençler, Avrupa'ya giden bu gençler ancak maalesef Abdülhamit'in hayallerini gerçeğe dönüştürmek yerine Abdülhamit'in nasıl tahttan indirilmesi için müstebitlerle iş birliği yaptığını tarih kitaplarından ibretle okuyoruz" görüşünü savundu. 

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak "Şimdi, anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek. Gençler, bu anayasa değişikliğiyle artık 367 saçmalıkları olmayacak. Bu anayasa değişikliğiyle artık cuntacılar iş başına gelme hevesi içerisinde olmayacak" dedi.

CHP’den Meclis Başkanı’na: Sizi o koltuğa peşine düştüğünüz Sultan Abdülhamid Han oturtmadı!