Başbakan: DEAŞ'la biz mücadele ediyoruz, ABD'nin bir halt ettiği yok!

Başbakan: DEAŞ'la biz mücadele ediyoruz, ABD'nin bir halt ettiği yok!

Fırat Kalkanı operasyonunun 133. gününe girildiğini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Bugüne kadar 1270 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi ve yakalananlarla birlikte 1561. Şimdi dünya DEAŞ ile yatıyor, DEAŞ ile kalkıyor. Yalandan mücadele ediyorlar, mücadeleyi yapanlar sadece Türkiye'dir" dedi. Yıldırım, "ABD'nin de bir halt ettiği yok, dünyanın da yaptığı bir şey yok. Yaptıkları açıkça PYD'ye YPG'ye silah veriyorlar, daha çok çatışma olsun diye" diye konuştu.

Başbakan'ın AKP grup toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

Millet olma vasfımızı kimse zedeleyemez. İktidarıyla muhalefetiyle terör karşısında dimdik durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Masum ve savunmasız insanları, sivil insanları mutlu ve güzel anlarında katleden alçakların amacı insanlığa korku salmak. Bu katilleri aramıza salanlar, bu alçakça eylemleriyle, inançlar üzerinden ayrışacağımızı bekliyorlarsa boşuna hevesleniyorlar.

Türkiye bir hukuk devletidir, bu ülkede bütün hayat tarzları, bütün düşünceler devletin güvencesindedir. Her türlü ayrımcılığı, her türlü kin ve nefret söylemini şiddetle reddediyoruz. Bizim inancımız açık ve nettir. Bizler çoğulcu, demokratik hukuk düzenimizi ve sağlam toplumsal dokumuzu özenle muhafaza edeceğiz. Bu alçak saldırılar karşısında millet olarak birbirimize daha fazla kenetleneceğiz. Uluslararası toplumdan tek bir beklentimiz var, terör işinde ikircikli davranışları bir kenara bırakalım. Londra'yı, Paris'i, Berlin'i kana bulayan teröristlerle istanbul, Kayseri, Ankara'da masum insanları katledenler de aynı kaynaklardan beslenmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelemiz sürüyor. Karşımızda aynı merkezden yönetilen farklı örgütler var.

Türkiye bugün bir değil, Türkiye 40 yıldır PKK ile mücadele ederken bugün PKK'nın yanı sıra DEAŞ, FETÖ, PYD, DHKP-C gibi örgütlerle de aynı anda mücadele ediyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir anda bu kadar terör örgütüyle mücadele eden hiçbir ülke yoktur. Bunun sebebi ne? Emperyal hayallerin ülkemizin civarındaki komşularımız üzerindeki hesaplarıdır. Suriye'de, Irak'ta son 5-6 yıl içerisinde yaşanan istikrarsızlık, otorite boşluğu terör örgütleri için mükemmel bir ortam oluşturmuştur. Burada en büyük zararı gören ülke de Türkiye'dir. Terörle mücadeleyi yaparken sadece yurt içinde bu mücadeleyi yapmamız yeterli değil, Hatay'da, Kilis'te füzeler, roketler düşerken, masum insanlar hayatını kaybederken "neredesiniz?" diyenler Fırat Kalkanı ile peşlerine düşüp kendi inlerinde yok ettiğimiz zaman da bizim orada ne işimiz var diye bağırıyorlar. Bu haksızlıktır, Türkiye bugün terörü sadece kendi topraklarında değil, nerede ülkemize zarar veriyorsa orada bulup yok etmek kudretine sahiptir, Fırat Kalkanı ile de bunu gerçekleştirmektedir.