Başbakan Yıldırım: PYD ve YPG, Suriye'deki sonuçtan faydalanmaya çalışıyor

Başbakan Yıldırım: PYD ve YPG, Suriye'deki sonuçtan faydalanmaya çalışıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de devam eden iç savaşta PYD ve YPG'nin sonuçtan faydalanmaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Ombdusmanlık Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Yıldırım,  Türkiye'de 3 milyon Suriyelinin olduğunu yineleyerek Avrupa Birliği'ne eleştirilerde bulundu.Yıldırım "Yurtdışından heyetler geliyor, heyetler gidiyor. Sırtımızı sıvazlıyorlar, çok iyi işler yapıyorsunuz diyorlar. 'İyi de kardeşim biraz da iş siz yapın' dediğimiz zaman ortada kimseyi göremiyoruz. Bu sorunu bir ülkenin tek başına halledemeyeceğinin mutlaka görülmesi gerekir. Bugün dünyada mülteci konumuna düşmüş 55 milyon insan var." değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"120 ülkenin nüfusundan daha fazla. Bu büyük probleme duyarsız olmak, sağır olmak, görmezden gelmek hiçbir sorunu çözmez. Eğer dünyada terörü insanlığın başının belası olmaktan kurtarmak istiyorsak, küresel barış, kardeşliğin daim olmasını istiyorsak yapmamız gereken sorunun kaynağına inmektir.

Sorunun kaynağı adaletsizliktir, sevgisizliktir, hoşgörüsüzlüktür. Türkiye olarak bir yandan kendi insanımızın refahı ve mutluluğu için çalışırken, diğer yandan da bölgemizde barışın tesis olması için de amansız bir mücadele veriyoruz.

Dışişleri Bakanı: YPG Menbiç'ten çekilmezse vuracağız!