Batum 'işbirliği yaparız' dedi, Kılıçdaroğlu reddetti

Batum 'işbirliği yaparız' dedi, Kılıçdaroğlu reddetti

T24- CHP’nin BDP Genel Merkezine yaptığı bayram ziyaretinden sonra basın mensuplarının soruları yanıtlayan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "sol blok oluşturma" önerisi için "Ülkedeki eşitsizlikleri giderecek bütün parti ve görüşlerle işbirliği yaparız" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise 'sol blok' için "Önce biz iktidar olmayı tek başımıza gerçekleştirelim sonrası Allah kerim" diyerek olumsuz karşılık verdi.

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, basın mensuplarının soruları üzerine, partilerinin kuruluşundan beri Türkiye’deki demokrasi güçlerinin bir arada olmasını arzu ettiğini söyledi.Bunun bir çatı altında olabileceği gibi demokratik işbirliği şeklinde degerçekleşebileceğini ifade eden Özçelik, bu nedenle bütün sivil toplum örgütlerive demokrasiyi savunan tüm siyasi partilerle iyi ilişkiler kurduklarını belirtti.Özçelik, şöyle konuştu:

"Bu genel politikamızın bir yaklaşımıdır. Özel bir durum değildir. Bizzaten birçok partiyle görüşüyoruz. Yani demokratik işbirliklerini geliştirmeküzere seçimlerde güç birliği yapmak, yaşamın her alanında demokrasiyi savunmak,eşitliği, özgürlüğü birlikte savunmak üzere çeşitli temaslarımız her zaman var.Bağlarımızı koparmadık.

Bugüne kadar CHP ile olmamıştı malum yaklaşımlarından dolayı. CHP’deki budeğişim dönüşümün, CHP’yi gerçek evrensel sosyal demokrat parti çizgisinegetireceği umudunu taşıyoruz. İlişkilerimizin çok daha sağlıklı bir rayaoturacağına inanıyoruz."

CHP Genel Sekreteri Batum da CHP’nin düşüncelerinde bir kopuklukolmadığını, belki daha önceki eksikliğin bunları ortaya koymada yaşanankopukluktan kaynaklandığını söyledi.

Türkiye’de gerçek anlamda demokratik, emeğin hakları dahil sosyal haklarısavunan, gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne dayanan bir cumhuriyetin yeni baştanoluşturulması gerektiğini vurgulayan Batum, çünkü cumhuriyetin bu yönlerinintörpülendiğini savundu.

Şu anda hakların törpülendiği bir demokrasi anlayışıyla karşı karşıyabulunulduğunu dile getiren Batum, bunları yeni baştan oluşturacak, bütünpartilerle işbirliği yapmak durumunda olduklarını ifade etti.

"Eskiden yapılıyordu, yapılmıyordu" tartışmasını bir kenara bırakmakgerektiği, önemli olanın bu ilkenin ortaya konulmasından geçtiğini belirtenBatum, "Ülkedeki eşitsizlikleri giderecek bütün parti ve görüşlerle işbirliğiyaparız" dedi.

Batum, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, "BDP önce solcu olsun,sonra konuşalım" ifadelerinin hatırlatılması üzerine, İnce’nin kişisel olaraktereddütleri olabileceğini, bunları yapacağı görüşmelerle açıklığakavuşturabileceğini söyledi.

Süheyl Batum, "Amacımız, bu ilkeleri savunanlarla birlikte olarakgençlerimize, çoluk çocuğumuza çok daha iyi bir Türkiye bırakmak" diyekonuştu.