Bekir Ağırdır: Kutuplaşmanın kazananı MHP olmaya başladı, HDP Kürt meselesinde değişen paradigmayı okuyamadı

Bekir Ağırdır: Kutuplaşmanın kazananı MHP olmaya başladı, HDP Kürt meselesinde değişen paradigmayı okuyamadı

T24'te yayınlanan ilk "Ne Oluyor?" programının konukları, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'dı.

Ağırdır ve Yılmaz'la, iktidar ve muhalefetteki ittifak çalışmalarını, yerel seçime ilişkin ihtimalleri ve tek tek siyasi partilerin durumunu konuştuk.

Bekir Ağırdır, yıllardır üzerinde çalıştığı "kutuplaşma"nın, kazananının giderek MHP olduğunun altını çiziyor. Ağırdır, "HDP'nin, Kürt meselesinde değişen paradigmayı henüz okuyamadığı"na da dikkat çekiyor. Ağırdır,, seçim ittifakı konsunudaki genel değerlendirmesini, "Hem AK Parti, hem de CHP, MHP ve İyi Parti ile ittifaka mecburlar. CHP’nin bir şartı daha var. İyi Parti ile ittifak yetmiyor, HDP ya da Kürt seçmeni ikna etmek zorunda" ifadesiyle yapıyor.

Mehmet Y. Yılmaz da,  AKP'nin hem yerel yönetimler, hem de iktidarda olduğunu anımsatırken, "İktidar yıpranması kaçınılmaz. Bu iktidar yıpranması karşısında verilen oyları, taraftarları toplayacak olan artık MHP'dir. MHP ile ittifak da AKP'ye İstanbul’u, Ankara'yı yeniden kazandırır" görüşünü dile getiriyor.