“Beni öldürecekse halkım öldürsün” demişti, mazbatasını alan Savcı Sayan x-ray cihazını ve kapıyı söktürdü

“Beni öldürecekse halkım öldürsün” demişti, mazbatasını alan Savcı Sayan x-ray cihazını ve kapıyı söktürdü

Ağrı’da 31 Mart yerel seçimlerinde oyların yüzde 55.57’sini alarak belediye başkanı seçilen AKP'li Savcı Sayan göreve başlamasının ardından ilk iş olarak belediye binasının girişindeki x-ray cihazını ve odasının kapısını söktürdü. Sayan, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Belediyenin kapılarını söküyoruz. Güvenlik nedeniyle oraya konulan x-ray cihazlarını da kaldırıyorum. Beni öldürecekse halkım öldürsün. Namertler öldürmesin” demişti.

Savcı Sayan, cuma günü İl Seçim Kurulu'na giderek  mazbatasını aldı. Merkez Camii'nde okuttuğu mevlit sonrası görevi 1 Mart 2017'den beri kayyım olarak belediye başkanlığı görevini de yürüten Vali Süleyman Elban'dan devraldı.

Belediyede ilk iş olarak girişteki X-ray cihazı ile makam odasının kapısını söktüren Sayan, "Ben size hizmetkarlık yapacağım. Resmiyet yok. İstediğiniz yerde sorun, istediğiniz yerde yanıma gelin, istediğiniz yerde beni bulun, durdurun. Hepiniz benim büyüğümsünüz. Burada bugün kapıyı söküyorum, X-ray cihazını söküyorum. Arandığınızda çakmağınızı kimse almayacak. Beni öldürecekse siz öldürün, siz öldürün. Ben Allah'tan başka koruma istemiyorum. En büyük koruma Allah'tır ve sizlersiniz" diye konuştu.