"Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?"

"Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?"

Özel Kuvvetler Komutanlığı ana davası Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklardan Albay Adem Loga, "Bir ayağımı mayına basarak Cudi'de bıraktım. Gazi olarak protezle sonuna kadar görevime devam ettim. Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?" dedi. 15 Temmuz gecesi nizamiye nöbetçisi olan Ahmet Aslan ise, "Fethullah Gülen terörist başıdır, şarlatandır. Ben cumhurbaşkanımızın sesini duyduğumda ağlayacak gibi oluyorum. Benim yanımda kimse Ak Parti’ye laf söyleyemez" ifadesini kullandı.

Davanın ilk duruşmasında 8 sanığın savunması alındı. Mahkeme Başkanı, duruşmaya bugün 09.30'da devam edileceğini bildirdi.

DHA'nın haberine göre, ikisi firari, toplam 69 sanıklı dava için iki duruşma salonu kullanılırken, sanıkların bulunduğu salona sadece avukat ve gazeteciler alındı. Sanık yakınları diğer salonda ve ekrandan duruşmayı izledi. Duruşma başlamadan salonda köpekli arama yapılırken, güvenliği polis ve jandarmanın yanı sıra ÖKK MAK timi sağladı. Davanın mağdur müştekilerinden ÖKK Zekai Aksakallı'nın gelmediği duruşmada şehit Ömer Halisdemir'in eşi ve kardeşleri ile İsmail Oğuz hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitinin ardından savcı Mustafa Manga iddianameyi okumaya başladı.

"Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?"

Sanıkların savunmalarının alınmasına alfabetik sırayla başlandı. İlk sanık Albay Adem Loga 15 Temmuz mesai bitiminde izne ayrılıp, Haymana'ya otele gittiğini, görevlendirme listesinde adı olduğu için tutuklandığını belirtip, ağlayarak şunları söyledi:

"27 yıllık üniformamdan bilgin, tasarrufum, dahlim olmayan bir liste yüzünden ayrıldım. Halı sahada maç bile yapılmadan önce dünya planlama yapılır. Darbe gibi vahim bir olayı planlıyorsan son gece gel hadi seni de alıyoruz denmez. Kanıttan ziyade kanaate dayanıyor. Darbeden haberim olsa o gece ayrılmaz biraz daha bekler, müdahil olurdum. 22 yılım ÖKK'de geçti. Bir ayağımı mayına basarak Cudi'de bıraktım. Gazi olarak protezle sonuna kadar görevime devam ettim. Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?"

"Benim yanımda kimse Ak Parti’ye laf söyleyemez"

İfade veren ikinci sanık 15 Temmuz gecesi nizamiye nöbetçisi olan Ahmet Aslan kendisine, "Ankara genelinde IŞİD eylem yapacak, tüm giriş çıkışlar durduruldu" bilgisinin verildiğini, olayları nöbet yerinden kamerada izlediğini, kimseye ateş emri vermediğini, kimseye ateş açmadığını anlattı. Aslan, oy kullanmaya başladığından beri AKP'ye oy verdiğini söyleyince başkan İsmail Ademoğlu, "Bunu sormuyorum. Ona girersek buradan çıkamayız" dedi. Ahmet Aslan savunmasını, "Fethullah Gülen terörist başıdır, şarlatandır. Ben cumhurbaşkanımızın sesini duyduğumda ağlayacak gibi oluyorum. Benim yanımda kimse Ak Parti’ye laf söyleyemez" sözleriyle tamamladı.