Bernie Sanders, 'çılgın fikri' için Türkiye'yi de örnek gösterdi

Bernie Sanders, 'çılgın fikri' için Türkiye'yi de örnek gösterdi

T24

Vermont Senatörü ve eski ABD Başkanlığı adayı Bernie Sanders, ülke genelinde sağlık hizmeti uygulaması talebinin ‘çılgınlık’ olarak nitelendirildiğini belirterek; bu uygulamanın hali hazırda var olduğu ülkeleri örnek gösterdi. Sanders’ın örnek gösterdiği ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.

Kişisel Twitter adresinden bir paylaşımda bulunan Sanders, “Çılgın fikrimiz evrensel sağlık hizmetinin Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Şili, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık’ta gerçek olduğunu hatırlayın” dedi.

Remember: our "crazy idea" of universal health care is a reality in: Australia Austria Belgium Canada Chile Czech Rep. Denmark Finland France Germany Greece Hungary Iceland Israel Italy Japan Netherlands New Zealand Norway Poland Portugal S. Korea Spain Sweden Switz. Turkey U.K.

— Bernie Sanders (@SenSanders) August 16, 2018

 

2016 ABD başkanlık yarışı öncesinde, Demokratların adayı olmak için Hillary Clinton’la rekabet eden ancak kaybeden Sanders, CNN için kaleme aldığı yazıda da ABD’nin mevcut sağlık sisteminin dünyanın en pahalısı, etkisizi ve bürokratiği olarak nitelendirmişti.