Bernie Sanders Maduro'ya "Diktatör" demedi, Trump'ı Suudi Arabistan konusunda eleştirdi

Bernie Sanders Maduro'ya "Diktatör" demedi, Trump'ı Suudi Arabistan konusunda eleştirdi

T24 Dış haberler

2020'de yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den adaylığını açıklayan Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya diktatör demedi, ancak ülkede yapılan son seçimlerin "demokratik olmadığını" belirtti. Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi kraliyet ailesi ile yakınlığını eleştirdi.

CNN Town Hall'a konuk olan Sanders'a bir katılımcı "Maduro'nun bir diktatör olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu. Sanders'ın kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido'yu tanımak yerine Venezuela'da yeni bir seçim yapılması çağrısında bulunması hem hükümetten hem de Demokrat Parti'den tepki çekmişti. Sanders katılımcının sorusuna cevap olarak, "Bence son seçimlerin demokratik olmadığını söylemek adil olur, ama ülkede hâlâ demokrasi işliyor. İşte bu yüzden ben farklı ülkelerin gözlemcilik yapacağı bir özgür seçim çağrısında bulunuyorum" dedi. Berni bir kez daha Venezuela'da askeri müdahaleye karşı olduğunu dile getirdi ve ekledi : "ABD hükümetinin Latin Amerika'da şüpheli bir geçmişi var".

Sanders ayrıca Trump'ın Suudi kraliyet ailesiyle yakınlığını da eleştirdi: "Trump'ın Venezuela'da olanlarla bu kadar ilgili olmasını ilginç buluyorum, ama Suudi Arabistan'da yapılan son seçimlerden ne haber?" dedi ve ardından "Doğru, Suudi Arabistan'da seçim yapılmadı" dedi.

Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Trump'ın CIA raporuna rağmen Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın cinayetle bağlantısı olduğunu reddetmesi tepki çekmişti.

Sander, Trump'ın Kim Jong- un ile kurduğu diyalogu olumlu bulduğunu da belirtti.