Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını tekrarlayan Bahçeli: Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm

Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını tekrarlayan Bahçeli: Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm

Beşiktaş-Antalyaspor maçında tribünlerden yükselen "Hükûmet istifa" tezahüratlarının ardından Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, "Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm" dedi. Bahçeli, hükûmete istifa çağrılarıyla ilgili de, "Bir avuç holigan gruba sipariş verilmiş iç ve dış zillet komplosudur. Provoke edenlerin tespiti yapılmalı" ifadesini kullandı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 44 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesi sonrası hafta sonu oynanan Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen, "Hükûmet istifa" sloganlarıyla başlayan, Bahçeli'nin de taraftarları hedef göstererek siyah beyazlı ekibin üyeliğinden istifa etmesinin ardından büyüyen tartışma devam ediyor.

Bahçeli, Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerindeki, “Hükümet istifa” çağrılarına partisinin grup toplantısında da tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bir avuç holigon gruba sipariş verilmiş zillet komplosu"

"Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bazı futbol müsabakalarında 'hükümet istifa' bağırtısını koro halinde seslendirilmesi deprem felaketinde hayatını kaybetmiş kardeşlerimize ve depremzede kardeşlerimize büyük bir saygısızlıktır.

Alçakça bir kurgunun içindeler, hükûmeti istifaya davet etmek, bir avuç holigan gruba sipariş verilmiş iç ve dış zillet komplosudur.

"Provoke edenlerin tespiti yapılmalı"

Tribünler çürük siyasi sloganların atılacağı mekânlar olamaz. Kalabalıklar arasına sızarak devlete ve hükümete meydan okunmasını provoke edenlerin tespiti yapılmalı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığımı bildiriyorum. Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrükspor’a gönül veren bir kişi olarak hayatıma devam edeceğim."