Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü'nden Dr. Fauci: Erken tedbirler alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi

Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü'nden Dr. Fauci: Erken tedbirler alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nde yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, ülkede daha erken sosyal mesafe uygulamasına geçilmiş olsaydı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgında daha fazla insanın hayatının kurtulacağını belirtti.

Sputnik'in haberine göre; CNN’e verdiği mülakatta, kendisiyle sağlık uzmanlarının şubatta Trump yönetimini salgına yönelik daha keskin önlemler alması konusunda uyardıklarını ancak tavsiyelerin geri çevrildiğini kaydetti.

Fauci, "Daha önce birçok kez dediğim gibi, biz bu konuya tamamen sağlık noktasından bakıyoruz. Biz tavsiyelerde bulunuruz, bazen değerlendirilir bazen değerlendirilmez. Eğer daha erken tedbirler alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi ancak bu tür kararların alınması karmaşıktır." ifadesini kullandı.

Fauci, salgının görülmeye başladığı günlerde her şeyin kapatılmış olması halinde bugün gelinen noktanın farklı olacağını ancak o zamanlar bu önerilerin değişik nedenlerden dolayı geri çevrildiğini sözlerine ekledi.

ABD'de Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1831 artarak 20 bin 608’e yükseldi. Ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 28 bin 391 artışla 530 bin 6'ya, can kaybı ise 1831 artarak 20 bin 608’e çıktı.