Bilge Yılmaz: 1970'lere geri döndük; tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor

Bilge Yılmaz: 1970'lere geri döndük; tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "1970'lere geri döndük. Tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, ihtiyaç duyduğu dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor" dedi. Yılmaz, "İtibardan tasarruf olmaz diyenler, ülkemizin en itibarlı kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı düşürdükleri durum üzücü. Merkez Bankası’nı acilen liyakatli yöneticilerle yeniden ayağa kaldırıp Cumhuriyetimize yakışır kurumsal kimliğine kavuşturacağız" ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"1970'lere geri döndük. Tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, ihtiyaç duyduğu dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor.

İtibardan tasarruf olmaz diyenler, ülkemizin en itibarlı kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı düşürdükleri durum üzücü.

Saplantılı ve akıl dışı ekonomi politikalarının ülkeye maliyeti gerçekten çok ağır.

Merkez Bankası’nı acilen liyakatli yöneticilerle yeniden ayağa kaldırıp Cumhuriyetimize yakışır kurumsal kimliğine kavuşturacağız. Bu her yurttaşımızı rahatlatacak. Çünkü;

Türk lirasındaki değersizleşme duracak, paramız eriyip gitmeyecek

Enflasyon düşecek, alım gücümüz artacak

Yurt dışından yatırım gelecek, iş imkânları artacak

Merak etmeyin. Az kaldı."

Ne olmuştu?

Ekonomim'den Yener Karadeniz'in haberinde Merkez Bankası'nın demir sandıklar ile Kapalıçarşı'ya her gün 5 milyar TL getirerek karşılığında 260 milyon dolar topladığı belirtildi.

Haberde, Kapalıçarşı tarihinde ilk kez Merkez Bankası’nın bu şekilde döviz topladığı kaydedilmişti. Kapalıçarşı kaynakları, yine bu nedenle ilk kez çarşıda döviz fiyatının piyasanın üstüne çıktığını söylemişti.

TIKLAYIN: Merkez Bankası da dolar için Kapalıçarşı'ya yöneldi