Binali Yıldırım: Adalarda oturanlara ulaşım ücretsiz olacak

Binali Yıldırım: Adalarda oturanlara ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul kartı olan ve İstanbul kartı kullanan, yaz kış adada oturanlara deniz ulaşımı bedava olacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Adaların trafik sorunu olduğuna işaret eden Yıldırım, insanların sadece İstanbul'un trafik sorunu olduğunu zannettiğini söyledi.

Yıldırım, "Ada'nın trafik sorunu İstanbul'dan daha fazla var öyle değil mi?" sorusunu yönelttiği vatandaşlardan, "Evet" yanıtını aldı.

Türkiye'de ulaşım ve trafik sorununu çözenin AK Parti olduğunu belirten Yıldırım, "16 yıldır, yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, Türkiye’yi birleştirdik. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle milleti birleştirdik ama bir şeyi yapmadık ve asla yapmayacağız. Yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek millet, tek devlet, tek vatan olarak ilelebet kardeşçe yaşayacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, iyi olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Adalar’ın hoşgörünün, çok kültürlülüğün merkezi olduğunu, farklı inanç gruplarına kucak açan, bağrına basan bir kültürden geldiğini dile getirerek, "Burada Türkiye'nin her tarafından kardeşlerimiz, vatandaşlarımız var. Burayı mesken tutmuşlar. Elbette birlikte daha güzel günlere erişmek için çok çalışacağız." dedi.

Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak"

Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'daki Anadolu Kulübü'nde, Cemevi temsilcileri, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. 

"Adada bir ilki başaralım mı? Adaya kadın eli değsin mi? Adanın ilk bayan belediye başkanını adada seçelim mi? Adaya da yakışır mı Özlem hanım? Hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun." diyerek katılımcılara seslenen Yıldırım, Heybeliada'da yedek subay olarak görev yaptığı için adaya yabancı olmadığını söyledi. 

Geçmişte Adalar'a suyun Bostancı'dan tankerle geldiğini ifade eden Yıldırım, "Bazen lodos oluyordu gemi gelmiyor, adalar susuz, adalar perişan… O gelen suda tanklardaki paslarla birlikte geliyordu. Nereden, nereye? Adalara o günün teknolojisini kullanarak karadan su getirdik. Kıbrıs'a bile daha iki sene önce gitti su ama Adalar'a bundan 20 yıl önce geldi. Adalar önemli." diye konuştu. 

"Bu güzel şehre borcumuzu ödemek istiyoruz. Bunun için de desteğinize talibiz." diyen Yıldırım, "Hazır mısınız? 31 Mart'ta bayrağı yükseklere çıkaracak mıyız? Yeni bir destan yazacak mıyız?" diye seslendiği vatandaşlardan "Evet" yanıtını aldı. 

277 faytoncuya elektrikli faytonları vereceğiz"

Binali Yıldırım, adalarla ilgili nostalji yaparak, "Burgazada'da güvercinler uçar, Heybeli'de mehtaplı geceler mest eder. Büyükada zarif iskelesiyle karşılar. Kınalı uzun sahil şeridiyle kucak açar. Selam olsun İstanbul'un güzel adaları, selam olsun size adanın değerli insanları." dedi. 

Konuşmasında gençlere seslenen Yıldırım, "Efsane kaptanımız Lefter'in bayrağını taşıyan gurur kaynağımız sporcu gençler, gelin ön yargıları kafamızdan atalım. Ayinesi iştir kişinin deyip, işimize bakalım. Şimdi artık İstanbul için, Adalar için çalışma vaktidir." ifadesini kullandı. 

Adanın sorunlarını bildiklerini dile getiren Yıldırım, bu sorunları AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural ile kendisinin çözeceğinin belirtti. 

Adalardaki faytonlara ve atlara ilişkin sorunlara da değinen Yıldırım, bu sorunlara çare bulunması gerektiğinin altını çizdi. 

Yıldırım, Büyükada ziyaretinde Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal ile görüştüklerini, faytonun adanın bir sembolü ve nostaljisi olduğunu belirterek, "Bu kalacak tabii ama çatlatana kadar bu atları çalıştırarak, biz adanın trafik problemini çözemeyiz. Ne yapacağız? Yine 277 faytoncuyu, yeni bir dönüşümle elektrikli faytonları onlara vereceğiz. Bu işi yine yapacaklar. Atlar da nostalji olarak, adanın süsü olarak devam edecek. Ama hatırlayın, geçenlerde bu atların ahırları yandı. 9 tane at cayır cayır, diri diri yandı. Bunlar da can taşıyor. Bunların da saygıya ihtiyacı var. Dolayısıyla bu işi topundan çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yıldırım protesto edildi

Öte yandan Binali Yıldırım Adalar ziyareti esnasında protesto edildi. Yıldırım Parti ilçe binası önünde seçmenlerine seslenirken bir grup  de Binali Yıldırım’a Adaların 1.Dereceden sit alanı olduğunu hatırlatan, üzerinde "Adalar 1. Dereceden SİTTİR" yazan bir pankart açtı.  Adalılar pankartlarıyla birlikte Binali Yıldırım’ın bulunduğu alana doğru ilerlemek isterken polis tarafından engellendi ve pankartlarına el konuldu.