Bir yanda gübreli, mermili 'protesto'lar, bir yanda yeni katılımlar; 'Adalet Yürüyüşü'nde son 169 kilometre

Bir yanda gübreli, mermili 'protesto'lar, bir yanda yeni katılımlar; 'Adalet Yürüyüşü'nde son 169 kilometre

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" on dördüncü gününü geride bıraktı. 432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 251 kilometre yol katedildi. Dün (27 Haziran 2017) konaklama alanına gübre dökülen yürüyüşte, bugün yol üzerinde mermi bulundu. CHP'li yetkililer, merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını ifade etti. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kortejin zaman zaman "protesto" edildiğini hatırlatarak, "Bizim ellerimiz asla şiddete kalkmadı, kalkmayacak. Her provokasyondan sonra alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz, güzel bir örnek olma açısından çok çok önemli" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Adalet adalet dedik. Bu bağlamda yürüyüşe devam ediyoruz. İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Biz her türlü provokasyona karşılıklı hazırlıyız. Bizi sevgiyle karşılayan Düzce halkına da sevgilerimi iletiyorum."

Adalet Yürüyüşü’nde kamp kurulan yere gübre döküldü!

Korteje bugün, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Birleşik Haziran Hareketi heyeti, oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas da katıldı.  T24'e konuşan Luis Ayala, "Özgürlükleri kısıtlayan otoriter rejimler asla başarılı olamazlar" mesajını verdi. 

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri: Yürüyüş, ortak mücadeleyi yönlendirmek için güzel bir yol

"Mermi değil, otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek"

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, bugün ikinci kez güzergâh üzerinde gerçekleştirildi. Saat 12:30'de başlayan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, korteje yöneltilen "protesto"lar ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil, otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz."

CHP'den Maltepe'de miting çağrısı: Türkiye'nin artık bir adalet sözcüsü vardır, o da Kılıçdaroğlu'dur

Kaynaşlı'da korteje katılan siyah bir köpek yaklaşık 30 kilometredir yürüyüşçülerle birlikte yol alıyor. Dün geceyi kamp alanında geçiren ve yürüyüşçüler tarafından beslenen köpeğe birçok kişi 'Adalet' diye sesleniyor. Adalet, yol boyunca da susuz kalmaması için sık sık kontrol ediliyor.

 

İşte dakika dakika yaşananlar

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

19:00 - Adalet Yürüyüşü, konaklama için Gümüşova'da mola verdi.

18:40 - Yürüyüş, ismi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından konan Selamlar Köyü'nde ayranla karşılandı.

18:30 - Çaybükü merkezinde bir grup yürüyüşü Rabia işaretleriyle protesto etti. Yürüyüşçüler, grubun yanından "Hak, hukuk, adalet" sloganları ve alkışlarla geçti.

18:20 - Yürüyüşçüler, Melen Çayı’nı geçti.

 

18.10 - Yürüyüşe devam ediliyor.

17:10 - Kendini kötü hisseden katılımcıların, 112 araçlarına giderek tansiyonlarını ölçtürmeleri gerektiği anons edildi. 

17:05 - Kortej, Hacıkadirler mevkinde mola verdi. Söz konusu mola, 45 dakika sürecek. 

16:30 - Düzce-Çilimli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanından geçerken el sallayan yolcular için "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hepinize hayırlı yolculuklar diler" anonsunda bulunuldu.

15:50 - Yürüyüş, yeniden başladı. Hava sıcaklığının 31 derece olması nedeniyle hasta ve yaşlı katılımcıların otobüse binmeleri ya da eve dönmeleri çağrısında bulunuldu. Bayram tatili nedeniyle çok sayıda kişinin desteğe geldiği yürüyüşe, katılımın, önceki günlerden daha az olduğu görüldü.

15:30 - Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Kılıçdaroğlu'nu arayarak dünkü olaylar nedeniyle özür diledi. Kılıçdaroğlu ile telefonda yaklaşık 10 dakika görüşen Kıbrıs'ın daha önce AKP'den hem milletvekili hem de belediye başkanı aday adayı olduğu kaydedildi.

11:50 - T24'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, korteje mermi atılmasıyla ilgili olarak "Bana göre, kimin attığının ya da oraya kimin koyduğunun belirlenmiş olması lazım" dedi. Tanal, bunların adalet yürüyüşünü engelleyemeyeceğini ifade etti. Tanal, dün gece verilen mola yerine gübre dökülmesi olayının geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğuna dikkati çekti; "Bu organize, örgütlü bir suçtu. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın olduğu bir yere hayvansal bir gübre dökülseydi ne olurdu" ifadesini kullandı. 

11:05 - Mola yerine varıldı. Kortej, yürüyüşüne saat 15:30'de İhsaniye'den devam edecek. 

10:40 - MHP'li olduğunu ifade eden bir vatandaş, bozkurt işareti yaparak "MHP'liyim, ülkeyi kurtarın. Size kaldı, ülkemiz elden gidiyor" dedi.