Britanya Başbakanı Johnson'dan Brexit açıklaması: Tempo artmalı

Britanya Başbakanı Johnson'dan Brexit açıklaması: Tempo artmalı

T24 Dış haberler

Britanya Başbakanı Boris Johnson, muhalefet tarafından "darbe" olarak nitelendirilen parlamentoyu uzun süre tatil etme kararının ardından "Brexit müzakereleri konusunda tempoyu artırmalıyız" açıklamasında bulundu.

Başbakanlık kampanyasını başlattığı günden bu yana Britanya'nın "ne olursa olsun" 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden ayrılmasını sağlayacağını söyleyen Johnson, belirlenen tarihe kadar bir anlaşma sağlanması için daha fazla görüşme yapılması gerektiğini savundu.

The Guardian'ın aktardığına göre Britanya'nın şef Brexit müzakerecisi David Frost çarşamba günü Brüksel'de AB yetkilileri ile bir araya geldi. Johnson dün yaptığı açıklamada tarafların haftada iki defa bir araya gelme konusunda anlaştığını ifade etti.

Johnson, "Ofisteki ilk günümden beri bir anlaşmaya varmak için enerjik ve kararlı bir şekilde çalışmaya hazır olduğumuzu söylüyorum. Son haftalarda AB liderleriyle yaptığım görüşmelerde demokratik olmayan 'backtop'a alternatif bulma niyetleri olduğunu görmek bana moral verse de iki tarafın da tempo artırması gerekiyor" ifadelerini kullandı.