Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu’ndan kadınları yenilikçi projeler üretmeye teşvik etmek amacıyla yeni eğitimler

Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu’ndan kadınları yenilikçi projeler üretmeye teşvik etmek amacıyla yeni eğitimler

Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu, kadınları yenilikçi projeler üretmeye teşvik etmek amacıyla bu yıl geleceğin mesleklerinde temsiliyet dilimini büyütmek için eğitim vermeye devam edecek.

Geçen ilkbahar döneminde Brothers tarafından kurulan Hayata Karışan Kadınlar Platformu, ikinci dönemi için başvuruları almaya başladı. Geleceğin mesleklerinde kadın varlığını güçlendirmek ve geleceğin mesleklerinin kurgulanmasında kadınların da eş hakka ve yetkinliğe sahip olmasına öncü olmak için Pernod Ricard Türkiye sponsorluğu ve IDEMA danışmanlığı ile hayata geçen platform için başvurular 22 Aralık’a kadar devam edecek.

Geçen dönem, 7000’in üzerinde başvuru alarak 600 kadının ücretsiz eğitim almasına olanak sağlayan Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nda katılımcılar, mentor ve eğitmen buluşmalarından sonra mentorlarla birlikte gerçekleştirdikleri yoğun bootcamp süreci sonunda projelerini geliştirme fırsatı bulmuştu. Platformun ilk fazının sonunda, Final Pitch günü sunulan projeler arasında jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda fon kazanmaya hak kazanan projeler açıklanmıştı.

Bu dönem için ise “Eşitsizliğin İş İlanı” başlıklı bir başlangıç ile başvurularının başladığını duyuran Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu, kadınların ekonomiye katılımı konusundaki eşitsizliği vurguluyor.

“Dilim Varmıyor” kampanyası ile beraber gastronomi, sanat, teknoloji, müzik gibi çeşitli alanlardaki kadın temsiliyetinin eşitsizliğine dikkat çeken platform, eğitim modülleri, girişimcilik dersleri ve proje geliştirme için hazırlanan Bootcamp süreçleriyle kadınları iş hayatına katılmaya teşvik ediyor.

Platfotm, geleceğin mesleklerinde kadının temsiliyet dilimini büyütüldüğünde tüm toplumun ileri taşınmasına katkı sağlanacağını savunuyor. Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu, eğitim ve Bootcamp süreçleri sonunda kazanan projelere fon da sağlayarak, kadınların hayata karışmasına destek oluyor.

Dünya Ekonomik Forumu Geleceğin Meslekleri Raporu’ndan (2020) referans alınarak, Kültür, Sanat ve Eğlence, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği, Yeni İş Yaşamı ve Dijitalleşme ve Yeni Medya olmak üzere 4 modüldeki eğitimlere başvurular hayatakarisankadinlar.com adresinden yapılıyor.