'Bu bir Yunan-Türk mücadelesidir'

'Bu bir Yunan-Türk mücadelesidir'

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe akşamı Atina'da Galatasaray'ı ağırlayacakolan Panathinaikos'un Hollandalı teknik direktörü Henk Ten Cate maçıfutbol sahası dışına taşıdı.

Barcelona'daFrank Rijkaard'ın yardımcılığını yapan ve G.Saray'ın hocası gibiSurinam asıllı olan Ten Cate, Pazar akşamı deplasmanda 1-0 kazandıklarıPanthrakikos maçının ardından basın toplantısında fitili ateşledi.

Rijkaardile karşı karşıya gelmesinden daha önemli olanın Yunanistan-Türkiyerekabeti olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam şöyle konuştu: "Bumaç, benimle Rijkaard'ın maçı değil. Yunanlılar'ın, Türkler'lemücadelesi olacak. Futbolcularım bu maçın önemini biliyor. Onlarımotive etmeme gerek yok. Ben de Panathinaikos'un kazanması için elimdengeleni yapacağım."

Panathinaikos yasta!

ŞampiyonlarLigi play-off turunda kendi sahasında Atletico Madrid'e 3-2 kaybettiğimaçın ardından taraftarların protesto ettiği Hollandalı teknik adam,Perşembe akşamı 71 bin kişilik Atina Olimpiyat Stadı'nın dolması için"Yunanistan-Türkiye" rekabetini gündeme getirirken, ligde 3 maçta 3galibiyet alan ve kalesinde gol görmeden rakip fileleri 5 kezhavalandıran takımının Galatasaray karşısında topa daha çok sahipolarak galip geleceğini iddia etti.

Bu arada Ten Cate'ninmotive etmeye çalıştığı Panathinaikos taraftarı yasta... Panthrakikosdeplasmanından dönen Atina kulübünün taraftarlarını taşıyan otobüsünkaygan yolda hakimiyetini kaybetmesi sonrasında iki kişinin hayatınıkaybettiği, ikisinin ise ağır yaralandığı öğrenildi.