Buldan ve Sancar'dan AYM'nin kararına tepki: Anayasa açıkça çiğnendi; bizim hazinemiz, bu davaya gönül veren milyonlardır

Buldan ve Sancar'dan AYM'nin kararına tepki: Anayasa açıkça çiğnendi; bizim hazinemiz, bu davaya gönül veren milyonlardır

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), HDP’nin Hazine yardımı hesaplarına geçici olarak bloke konulması kararına tepki gösterdi. Sancar, “Anayasa Mahkemesi, kapatma davası sürerken aldığı kararla anayasayı açıkça çiğnemiş, kendi varlık sebebine aykırı davranmıştır” dedi. Buldan da, "bizim hazinemiz, bu davaya gönül veren milyonlardır" ifadesini kullandı. 

Buldan ve Sancar, AYM’nin kararıyla ilgili twitter’da açıklama yaptı.

Sancar, “Anayasa Mahkemesi, kapatma davası sürerken aldığı kararla anayasayı açıkça çiğnemiş, kendi varlık sebebine aykırı davranmıştır. Bu karar, demokratik siyasete darbedir, hak gaspıdır. Milyonların iradesi ve desteğiyle bunu da boşa çıkaracağız, mutlaka kazanacağız” dedi. 

Buldan da paylaşımında, “Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Daha inançlı, daha kararlı, daha güçlüyüz. Bizim hazinemiz, bu davaya gönül veren milyonlardır, emekçi halkımızdır. Daha büyük geliyoruz, mutlaka değiştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.