Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Bülent Kayabaş, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

DHA'nın haberine göre, Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Buradaki töreninin ardından Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Usta oyuncunun naaşı cenaze arabasına konduğu sırada sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Poyrazoğlu'nun gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, törenin düzenlendiği Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin önemli kısmının boş olmasına sitem etti.

Bülent Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne getirildi. Törene ünlü sanatçının eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ile eski eşi oyuncu Nur Sürer başta olmak üzere sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Süha Uygur, Gazeteci Nedim Şener, Doğa Rutkay, Orhan Aydın gibi isimler de törende yer aldı. Saygı duruşuyla başlayan törende Bülent Kayabaş'ın sanat yaşamı anlatıldı.

"Ona veda edemiyorum"

Oğlu ve eşi törende gözyaşlarına hakim olamadı. Ümit Kayabaş aile adına duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorlanan Kayabaş, "Bülent Kayabaş'ın herkes için farklı bir anlam taşıdığını biliyorum. Onun oğlu olmaktan gurur duydum. 30 yılda babam, bir evlada verilebilecek her şeyi verdi. O gür ve istediği zaman korkutucu olan sesini bana hiç yükseltmedi. Ona veda edemiyorum çünkü beni daha çok gülümseteceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bülent ile 40 yıl birbirimizi sevdik"

Törende eski eşi ve oyuncu Nur Sürer de bir konuşma yaptı. Sürer, "Bülent çok iyi bir adamdı. Çok iyi bir aktördü. Harika bir babaydı. Biz Bülent ile 40 yıl birbirimizi sevdik. Ben onu sevmeye devam edeceğim" dedi.

Süha Uygur: Salonun dolu olmasını isterdim

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Bülent Kayabaş için söylenecek çok şey olduğunu ve herkesin hayatında derin izler bırakarak gittiğini söyledi. Salonun önemli kısmının boş olmasına sitem eden Uygur, "Aslında bugün bu salonun dolu olmasını çok isterdim. Ama ne yazık ki sizler geldiniz. Sağ olun, var olun" diye konuştu.