Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseliyor

Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseliyor

Sahte içkiden ölenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor. Bursa’da sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılanlardan 2 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 6'ya yükseldi. İzmir’de ise evinde ölü bulunan Sadık Uyguntin’in de sahte içkiden zehirlendiği ihtimali üzerinde duruluyor. Öte yandan Muğla'nın Bodrum ilçesinde de sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hasan Rıfat Tumanbay hayatını kaybetmişti.

Bursa

Yıldırım ilçesinde 14 Kasım'da sahte içki içtikten sonra rahatsızlanan Şakir Çelik (56), Erol Oktay (56), Necip Cece, Fuat İşcen, Kamil Cihat İ. (51), Murat K. (56), Bülent D. (44), Ramazan Ç. (48), Fatih U., Suriyeli Basem M., Celal T., Erhan S., Mahmut Akça ve M.A. ambulanslarla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma ve Çekirge Devlet hastanelerine kaldırıldı. Ancak Şakir Çelik, Erol Oktay, Necip Cece ve Fuat İşçen, yaşamını yitirdi.

Hastanede tedavileri süren 10 kişiden Mahmut Akça da dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Fatih U. ile Murat K. taburcu edilirken, tedavilerine devam edilen 7 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

İlerleyen saatlerde durumu ağırlaşan 1 kişi daha hayatını kaybetti. Bursa'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 6'ya yükselmiş oldu 6 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ediyor.

İzmir

İzmir'in Torbalı ilçesinde Sadık Uyguntin (63), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Sahte içkiden zehirlendiği ihtimali üzerinde durulan Uyguntin'in kesin ölüm nedeni, otopsi sonrası belli olacak.

Olay, dün gece ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. Emekli olduğu öğrenilen Sadık Uyguntin'den haber alamayan yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, üzerinde herhangi bir kesici- delici alet yaralanması izi bulunmayan Uyguntin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin evde yaptığı incelemede, alkol kokan boş şişelerin bulunduğu öğrenildi. Sahte içkiden zehirlendiği ihtimali üzerinde durulan Uyguntin'in kesin ölüm nedeninin, otopsi sonrası belli olacağı belirtildi.

Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hasan Rıfat Tumanbay (58) hayatını kaybetti, arkadaşı Ahmet Barut B.'nin (65) tedavisi ise sürüyor.

Eskiçeşme Mahallesi'nde oturan, evli ve 1 çocuk babası Hasan Rıfat Tumanbay ile arkadaşı Ahmet Barut B., dün akşam iddiaya göre, sahte içki içti. Tumanbay'ın sabah fenalaştığını fark eden ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Zehirlenme şüphesiyle özel hastaneye kaldırılan Tumanbay, hayatını kaybetti. Tumanbay'ın kesin ölüm nedeni ise otopsi sonrası belli olacak. Ahmet Barut B.'nin ise evinde fenalaştığı belirtildi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ahmet Batur B.'nin sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.