Bursa'nın turistik bölgesi: İznik

Bursa'nın turistik bölgesi: İznik

Bursa’nın birbirinden güzel turistik bölgeleri arasında yer alan İznik, şirin mi şirin bir kasabadır. Küçük bir kasaba olmasının yanında dev bir tarihi bünyesinde barındırmaktadır. İznik’i gezmeye karar verdiyseniz sizi ilk bakışta zeytin ağaçlarının süslediği yemyeşil manzarası etkisi altına alacaktır. Tarih severler ve merak edenler için yüzyıllara meydan okuyan tarihi yapıları görülmeye değer. İznik gölü ziyaretçilerinin ilk uğrak yerleri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük gölleri listelendiğinde ilk sıralarda yerini almaktadır. Osmanlı devletine yaptığı başkentlik sayesinde tarihi yapıları bir hayli fazladır. İznik’i daha önce görmediyseniz ve görmek istiyorsanız yapacağınız gezi listenize İznik’in hem doğal hem tarihi mekanlarını eklemelisiniz. Hayran kalacağınız havası ile İznik, görenlerini büyülemeye devam ediyor.

İznik'te Yapabileceğiniz Aktiviteler

Marmara bölgesinin Bursa ilinde yer alan İznik’i daha önce deneyimlemediyseniz ve görmek istiyorsanız yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır.  Öncelikle meşhur ve büyüleyici güzelliği ile İznik gölünü görmekle başlayabilirsiniz gezi turunuza. İznik gölünde harika gün batımını izleyebilir, kano ile anı büyüleyebilirsiniz. Diğer yapabileceğiniz etkinlik olan İznik antik kentinde ve köylerinde harika doğa manzarası eşliğinde uzun yürüyüşler yapabilir ya da bisiklet kullanabilirsiniz. Çinisi bakımından da oldukça meşhur olan bölgede İznik çinisini kendi ellerinizle deneyimleyebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Zeytin yetiştiriciliği bulunan bölgede zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeyi ziyaret edebilir, tadım yapabilir ve atölyelerine katılım sağlayabilirsiniz. Son olarak lezzetli göl balıklarını tatmadan yöreden ayrılmayın.

İznik'te Konaklama Seçenekleri

Bursa’nın meşhur bölgesi İznik’e gelmeyi ve konaklamayı düşünüyorsanız, farklı konaklama seçenekleri arasından size en uygun olanını seçerek tatilinizin en keyifli şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz. Farklı seçeneklere neredekal.com ile ulaşabilir, kolay bir şekilde rezervasyon yaptırabilirsiniz. Özellikle göl manzaralı İznik bungalov otelleri oldukça rağbet gören oteller arasında yer almaktadır. Bu oteller arasından yapacağınız araştırma ile mutfaklı, klimalı, banyolu ve şömineli gibi seçenekleri olan İznik otellerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Kalabalık bir grupla gezinizi sürecekseniz eğer kiralık evler ve villalar seçenekleriniz arasında yer alabilir. Havuzlu ya da havuzsuz gibi seçenekleri bulunan villalar tam size göre.

Villa tatillerini seviyorsanız farklı lokasyonları da planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Bu noktada Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesişiminde konumlanan Muğla ideal bir seçim olabilir. Muğla villaları ya da Fethiye villaları arasından seçim yaparak keyifli bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.