Bursaspor'un eski başkanı Emin Adanur'un yaptığı inşaatta çok sayıda kişi, ücretini ödemesine rağmen tapularını alamadı. Adanur ve dairelerin satışında aracılık yapan Ahmet Demirtaş hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunuldu.
Indipendent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre suç duyurusunu işleme koyan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Nisan'da Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği'ne müzekkere yazarak Adanur ve Demirtaş'ın ifadeye çağrılmasını istedi.
Aradan geçen 1 ayda Adanur ve Demirtaş'ın, "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlamalarına karşılık ifadeleri dosyaya girmedi.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un hakimiyet kurduğu futbol ligine beşinci büyük olarak adını yazdıran Bursaspor, bu yıl 3. lige düştü. Sezon başında büyük iddialarla yönetime gelen Adanur, önce kulübün transfer tahtasını açtırdı sonra da birbiri ardında transferler yaparak iddialı bir kadro kurdu.
Kulüpteki üyeliği 3 yılı bulmadığı için başkan seçilemeyen, yönetime girerek ikinci başkan olan Adanur'un, fiili olarak Bursaspor Başkanlığı yaptığı kent kamuoyunca biliniyor. Transfer tahtasını açtırabilmek için kulübe nakit girişi sağlayan Adanur, sportif başarısızlık nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu ve istifa etti. Adanur'un, istifasından önce genç futbolcuları Trabzonspor'a satarak, yönetime girdiğinde sağladığı nakit parayı tahsil ettiği belirtiliyor.
Genç iş insanının kulübe sağladığı nakit parayı ise, yapmış olduğu inşaatlardan elde ettiği gelirlerle karşıladığı ifade ediliyor. Şimdiye kadar çok sayıda projeye imza atan Adanur, eski AKP'li Bakan Faruk Çelik'e yakınlığıyla biliniyor. CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey'in ailesinin yönetiminde olduğu kooperatifin Nilüfer ilçesi Balkan Mahallesi'nde yer alan arsadaki 8 bloktan oluşan inşaatta, 2021 yılında sattığı dairelerin hak sahipleri, aynı dairelerin farklı kişilere de satılması, teslim işlemlerinin yapılmaması ve tapuların verilmemesi üzerine savcılığa başvurdu.
Dairelerin satışı ise, yine Bursa'da müteahhitlik yapan Ahmet Demirtaş isimli iş insanı üzerinden gerçekleşmişti. Ancak iki isim arasındaki ticari ilişkide yaşanan problem nedeniyle çok sayıda kişi mağdur oldu.
Independent Türkçe'nin 22 Şubat'ta gündeme getirdiği olayda, bazı sözleşmelerde Demirtaş tarafından Adanur'un imzasının taklit edildiği de ortaya çıkmıştı. Adanur o dönem "Maalesef evrakta sahtecilik var, hakkında suç duyurusunda bulunabilirim" demiş, Demirtaş ise "Güven teşkil etmesi için imza attım, sahtecilik yapmadım" ifadelerini kullanmıştı.
Aradan geçen süreç içinde mağdurlar, avukatları aracılığıyla Emin Adanur ve Ahmet Demirtaş'la sorunun çözümü için görüştü ancak anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine çok sayıda mağdur, Adanur ve Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. "Nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlamalarının yöneltildiği suç duyurusu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme konuldu.
Mağdurların ifadelerinin ardından, Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği'ne müzekkere yazılarak Adanur ve Demirtaş'ın ifadeye çağrılması istendi. 1 ayı aşkın süre önce yazılan müzekkereye rağmen, Adanur ve Demirtaş'ın ifadeleri dosyada görünmüyor. İddiaya göre iki isim de henüz ifade vermedi.
Haklarındaki suç duyurusu nedeniyle ulaştığımız Adanur, "Haberde yalan var. Seni de birisi fonluyor. Hiçbir yorum yapmayacağım" yanıtını verdi. Demirtaş ise, mağdurların problemlerinin çözümü için çabaladıklarını, şimdiye kadar çok sayıda mağdurla anlaştıklarını geri kalanlarla da sorunların çözüleceğine inandığını belirtti.