Can Atalay: AKP’ye kaybetmek çok ağır gelecek ama özelikle Bay Kemal’e yenilmek üzüntülerini katbekat artırıyor

Can Atalay: AKP’ye kaybetmek çok ağır gelecek ama özelikle Bay Kemal’e yenilmek üzüntülerini katbekat artırıyor

Gezi davasında tutuklu bulunan Avukat Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin kaleme aldığı yazıda, "AKP’ye kaybetmek çok ağır gelecek. Ama özelikle Bay Kemal’e yenilmek üzüntülerini katbekat artırmakta" yorumunu yaptı. 

Atalay, Silivri Cezaevi'nden BirGün için kaleme aldığı yazısında; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhur İttifakı’nın tek adam rejiminin teminatı olarak gördüğü ana önermeyi bozacak bir yol izlediğini" belirtti. 

Atalay, şunları kaydetti:

"Otoriterliğe son verme hattını Cumhur’un beklediği gibi sağ-sol üzerinden değil, otoriterlikten bizar olan herkesin, her toplumsal ve siyasal hareketin ortak talebi üzerinden kurdu. Böylece belli bir toplumsal ve siyasal kesimin temsili üzerinden bekledikleri Bay Kemal, karşılarına mahallenin bütün çocuklarını toplayarak çıktı. Çünkü mahallenin hepsi despotluktan, dışlanmışlıktan bıkmıştı. Kabadayıyı şürekâsıyla birlikte göndermekte kararlıydı.AKP’ye kaybetmek çok ağır gelecek. Ama özelikle Bay Kemal’e yenilmek üzüntülerini katbekat artırmakta. Bir dünya lideri, dayanılmaz karizma, ayakları yere basan, güncel duruma uygun bir strateji karşısında kar gibi erimekte. Hâlbuki daha birkaç yıl önce kitleleri 'Ay’a dört şeritli yol' yapılacağına ikna edebilecek bir şahsiyetti. Bugünlerde ise neyi tutsa elinde kalıyor. Topluma yeniden demokratik kuruluş vaat eden ortak programlar karşında birkaç on bin oy için domuz bağıyla cinayet işleyenlerle iş tutmakta."

TIKLAYIN - Gezi davasından 10 aydır tutuklu olan avukat Can Atalay için: İyi ki doğdun Can...