Can Dündar mı yanılıyor, HDP mi fikir değiştirdi?

Can Dündar mı yanılıyor, HDP mi fikir değiştirdi?

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yonetmeni Can DündarSelahattin Demirtaş'ın, "AKP-CHP koalisyonuna destek verebiliriz" acıklamasının, seçimden once yayımladığı "AKP yeniden iktidar olursa HDP dışardan destek verme fikrine uzak değil" iddasını doğruladığını öne sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız" sözlerini Twitter'da değerlendiren Dündar, "S. Demirtaş'tan AKP'li koalisyona dışarıdan destek açıklaması. Demek ki yanlış anlamamışız" dedi.

S.Demirtaş'tan AKP'li koalisyona dışarıdan destek açıklaması. Demek ki yanlış anlamamışız. http://t.co/vR8nMf9lRA pic.twitter.com/SVnjnNz3yN

— Can Dündar (@candundaradasi) 18 Haziran 2015

Can Dündar, 20 Mayıs tarihli, koalisyon senaryoları ve çözüm sürecinin geleceğine dair izlenimlerini köşe yazısında, "AK Parti yeniden iktidar olurlarsa HDP ile bir koalisyon ihtimali var mı? Buna hevesli değiller; böyle bir koalisyonun partilerine çok zarar vereceğine inanıyorlar. Ancak AKP yeniden iktidar olursa, dışarıdan destek verme fikrine uzak değiller" ifadelerine yer vermişti.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş ise partisinin Malatya mitinginde Dündar'ın yazısını eleştirerek Cumhuriyet gazetesinden düzeltme talep etmiş ve şunları söylemişti:

"Cumhuriyet gazetesi 'HDP parlamentoda AKP'yi dışarıdan destekleyecek' demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, yanlış anlama diyelim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir. Benim ağzımdan öyle bir kelime çıkmadı. Ne içeriden, ne dışarıdan desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Umut ediyorum, Cumhuriyet gazetesi bu yanlışı düzeltecektir."