Cem Küçük: Rusya’yla ticaretimiz artabilir, zaten gaz ödemeleri rubleyle yapılacak, ABD’nin neyine bunlar?

Cem Küçük: Rusya’yla ticaretimiz artabilir, zaten gaz ödemeleri rubleyle yapılacak, ABD’nin neyine bunlar?

Türkiye yazarı Cem Küçük, "Rusya’yla ticaretimiz artabilir, zaten gaz ödemeleri rubleyle yapılacak, ABD’nin neyine bunlar?" düşüncesini dile getirdi.

Küçük yazısında, "Türkiye egemen bir ülke. İstediği kararı, çıkarı neyse alır. Efendim, “Türkiye NATO üyesi ülke. Ambargoya katılmalı” deniyor. NATO üyesi ülkeyiz, o zaman siz de PKK/YPG’yi kınayın. Silah yardımını kesin. Avrupa ülkeleri de ilişkilerini kessin! Avrupa ve Amerika’daki PKK ve FETÖ’cüleri iade edin... Hiçbiri yapılmıyor. Türkiye S-400 alarak zaten dış politikada nasıl bir yol izleyeceğinin mesajını Batı’ya vermiş oldu. Hâlâ basit yöntemlerle Türkiye’yi korkutmak abesle iştigal. Başka da bir şey değil.  Rusya’yla ticaretimiz artabilir. Zaten gaz ödemeleri rubleyle yapılacak. ABD’nin neyine bunlar? Hangi yöntemi denerlerse denesinler Türkiye bana kalırsa bu yoldan geri adı atmaz." yorumunu yaptı. 

Küçük şu ifadeleri kullandı:

"Soğuk Savaş döneminde değiliz. ABD istediği gibi posta koyamaz! İstediğimi hizaya getiririm dönemi de bitti. Zaten ABD de bu palyatif yöntemlerden sonuç alamıyor. Alması da imkânsız. Bu korkutma yöntemleri bir işe yaramıyor. 

Türkiye ile Batı’nın nasıl ortak çıkarları varsa, Türkiye ile de Rusya’nın ortak çıkarları var..."