"CHP, Alper Taş’ı neden aday gösterdi?"

"CHP, Alper Taş’ı neden aday gösterdi?"

BirGün yazarı L. Doğan Tılıç, CHP’nin eski ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ı Beyoğlu Belediyesi’nden aday gösterme kararını değerlendirdi. CHP’nin ‘soldan da aday gösteriyoruz diyerek sağcılaşma suçlamalarını savuşturmayı düşünmüş olabileceği’ yorumunda bulunan Tılıç, önemli olan sorunun ise ana muhalefet partisinin neden Taş’ı gösterdiği değil Taş’ın adaylığı neden kabul ettiği olduğunu söyledi. 

Alper Taş’ın teklifi kabul etmeden önce ‘kırk kez düşünüp bin kez danışıp tarttığını’ kaydeden Tılıç, “Yıllardır; sosyalistlerin söyleme halinden eyleme haline geçmeleri, bir yere ayaklarını basıp orada fark yaratarak halkın dikkatini çekmeleri, küçük de olsa yarattıkları başarı öyküleriyle bir başka dünyanın mümkün olduğuna insanları ikna etmeleri gerektiğini yazıp dururum… Şimdi, Türkiye’nin en göz önünde olan ilçesinde bunu yapabilmek için bir fırsat var!” dedi. 

Fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde sol ve sosyalistlerin hanesine muazzam artılar yazacağını belirten BirGün yazarı, “Başarısızlık halinde ise başta ÖDP olmak üzere sosyalist sola telafisi çok zor bir yıkım getirecek!” Ifadesini kullandı.

*L. Doğan Tılıç'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.