CHP Disiplin Kurulu, Fikri Sağlar hakkındaki kararını açıkladı

CHP Disiplin Kurulu, Fikri Sağlar hakkındaki kararını açıkladı

CHP Disiplin Kurulu, "Tedbirli olarak kesin ihracı" istenen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'a oy birliği ile kınama cezası verdi. 

Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Ali Hikmet Akıllı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

 "Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisinin 07.05.2017 tarih ve 2017/3 sayılı kararı ile, Tüzüğün 70/A-a,b,d maddesi uyarınca Kesin Çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine karar verilen D.Fikri SAĞLAR'la ilgili olarak; Yüksek Disiplin Kurulunca 26.05.2017 tarihli toplantıda yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, D.Fikri SAĞLAR'ın Tüzüğün 70/C-a,b,c maddesi uyarınca Kınama Cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile ve kesin olarak karar verilmiştir."

CHP Parti Meclisi (PM) dün, iktidara yakın Akşam gazetesine “tek adam” eleştirisi yaptığı açıklamalar nedeniyle Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkındaki tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevkini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştı. Sağlar toplantıda 19 red oyuna karşı, 38 oyla “Tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle, YDK’ya sevk edilmişti.

Ali Şeker'den tepki

CHP İstanbul Milletvekili, partisinin Sağlar'la ilgili verdiği kararı kınayadığını ifade eden bir mesaj paylaştı. Şeker'in mesajı şöyle:

Fikri Sağlar’ın fikrini açıkladığı için kınanması ve bu nedenle 1 yıl seçilme hakkının elinden alınması, partimiz adına büyük bir k ayıptır. https://t.co/2hhI7HnSCR

— Ali Şeker (@draliseker) 26 Mayıs 2017

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar'ın 'tek adam' eleştirisi sonrası şu açıklamayı yapmıştı:

“Biz herşeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saraydan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bilinçli olarak, bazıları da bilinçsiz olarak bu projeye hizmet ediyor. Bu partiye, parti içi demokrasiyi getiren benim. Ama kimse kusura bakmasın bu partiyi korumak da benim görevim. Genel Başkan olmak isteyen varsa buyursun, hatta delegelerle buluşması için yardımcısı olurum kendi cebimden para verir salon tutarım. Ama hiç kimseye partiyi yıprattırmam."