CHP döneminde dar gelirliler için alınmıştı: AKP'li Denizli Belediyesi'nden 81 bin 240 metrekarelik arazi satışı

CHP döneminde dar gelirliler için alınmıştı: AKP'li Denizli Belediyesi'nden 81 bin 240 metrekarelik arazi satışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 580 metrekarelik arsayı satmasına izin vermeyen AKP, Denizli’de 80 bin metrekareden büyük araziyi tek kalemde satışa çıkardı. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, devasa arazi için 487 milyon TL muhammen bedel belirledi.

CHP döneminde, dar gelirli vatandaşlar için konut yapılmak üzere Maliye’den devralınan devasa arazi, AKP döneminden parsel parsel satılıyor. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu arazi üzerindeki 8 parseli daha satışa çıkardı. Satışa çıkarılan Çakmak Mahallesi 9275 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 nolu parseller, toplam 81 bin 240 metrekare. Belediye, tek kalemde satışa çıkardığı parseller için 487 milyon 442 bin 340 TL muhammen bedel belirledi. Resmi Gazeteye yayınlanan ilana göre parsellerin satış ihalesi, 6 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. Arazinin parsellenerek satılmasıyla ilgili olarak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha önce alınan satış kararına CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri karşı çıkmıştı.

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı imar planı ile toplamı 446 bin metrekare olan araziyi parsellere ayırmıştı. Belediye, yaklaşık 10’ar bin metrekarelik parsellerden ilk etapta 3 parseli, ikinci etapta 4 parseli daha önce satışa çıkarmıştı.

Arazi, dar gelirliler için alınmıştı

Denizli’de 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan CHP’li Ali Marım, söz konusu arazinin parsellenerek satışa çıkarılması kararı üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

“1998 yılında  Maliye hazinesinden 2 milyon metrekarelik alan satın aldık. Bir kısmında Umut projeleri gerçekleştirdik. Dar gelirli, konut sahibi oldu. Üst tarafı yeşil alan olarak bıraktık. Umut projesi içinde kalan bir bölgedir. Gecekondu önleme bölgesi olarak planlanmıştı. Dar gelirli insanlar için ayrıldı. Onların konut sahibi olabilmesi için ucuz konut yapılacaktı. Proje olmadığı için rezerv alan olarak bekliyordu. Burada rezidans yapmak, lüks konut yapmak, dar gelirlinin önünü kapatmaktır. Dar gelirlinin bundan sonra konut sahibi olması mümkün değil. Bu alan satılarak dar gelirlinin hakkı gasp ediliyor. En azından belediyeler ucuz konut yaparak bu sorunu çözebilir.”

(ANKA)